Nyitvatartás

   Kedves Vásárlónk!

   A kialakult nemzetközi helyzetre való tekintettel személyes átvételünk határozatlan ideig szünetel, viszont minden más szolgáltatásunk zavartalanul működik.

   Szállítópartnereinkkel együtt maximálisan betartunk minden higiéniára vonatkozó előírást, és igyekszünk, hogy megrendelésed mielőbb célba érjen.

   Annyival tudsz hozzájárulni a személyes érintkezés elkerüléséhez, hogy előre kifizeted online vagy utalással a rendelést, így a futár csak átadja azt.

   Bármilyen kérdéseddel keress minket bizalommal, szívesen segítünk!

   Foxpost

   Foxpost biztonságos csomagátvétel

   Facebook
   Termékajánló
   Fizetési megoldás
   Tanúsítvány
   SSL Certificate
   Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
   Birdo Blog
   2019.02.22 18:24

   Hogyan készültek a bevásárlózsákocskák?

   Olyan régóta érlelődött a fejemben, hogy bevásárlásaink során nem szeretnék többé műanyag zacskókat használni. Hazahozom, kiveszem a holmit belőle, és kidobom… előtte esetleg beleteszek valamit, amit persze később ugyanúgy kidobok. Na, ennek vége! – gondoltam magamban. Sok helyen olvastam már róla, hogy a kicsi dolgok is számítanak, illetve hogy a környezettudatosságot is valahol el kell kezdeni!


   A kész bevásárlózsákocskák

   Szerencsére, a nagyobb áruházak sem tartják a vászonzsákok használatát az ördögtől valónak. Egyik alkalommal, amikor Szandrához  vittünk festékeket a boltjába, megakadt a szemem a nála kapható vászonszütyőkön. Még azért érlelődött bennem a gondolat, de következő látogatásunkkor vettem is három, különböző méretű zsákot.

   Mindenképpen szerettem volna dekorálni, kicsit egyedivé tenni a zsákokat, így kitaláltam, az egyik zöldséges, a másik gyümölcsös, a harmadik, a legnagyobb pedig amolyan mindenes lesz. Nagy vonalakban átgondoltam, miket szeretnék festeni a zsákokra, és kiválogattam a színeket. Azért arra előre felkészültem, hogy szabad kézzel, vékony ecsettel nem vagyok túl ügyes, szóval nem voltak nagy elvárásaim önmagam felé :) Festés előtt a zsákokba tettem egy vastag kartont, nehogy átázzon vagy átüssön a festék.


   Alap vászonzsákok

   Igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni magamból, és az igazat megvallva, tetszik a végeredmény! A kis gyümölcsöket, zöldségeket La Pajarita krétafestékkel festettem, Nepáli narancs, Bohém eper, Tengerzöld, Barack, Égszinkék, Dijoni mustár árnyalatokban. A kedvencem, a retek, Fluor festékkel készült (mely hamarosan elérhető lesz kínálatunkban):


   Kis retek

   Nagy segítség volt a krétafesték toll, mert sokkal könnyebben tudtam vele dolgozni, mint az ecsettel. Határozottabb vonalakat tudtam vele húzni, a zöldségek-gyümölcsök szárai ezzel készültek, illetve a kisebb zsákokon a feliratok is. A Jégzöld szín nagy szerelem!

   Mivel ezek a zsákok többször kerülnek majd mosógépbe, ezért mindenképpen fixálni kellett a festéket. Webáruházunkban kapható a La Pajarita textil médium, amit többféleképpen lehet használni. Keverheted a festékhez is egy az egyhez arányban, ebben az esetben csak felkened és kész is. Vagy a festett felületet utólag lekenve tudod rögzíteni a festéket. Én így alkalmaztam, mert csak nagyon kevés festéket kellett használnom a zsákocskákhoz, így nem akartam keverészni.


   Textil médium festék

   A textil médiummal kezelt mintát száradás után a tartósság miatt érdemes levasalni (nem közvetlen a mintát, hanem kifordítva az anyagot, a hátoldalát kell melegíteni), de őszinte leszek, nincs vasalóm :) Így ezt a lépést kihagytam. Az első mosás után beszámolok a tartósságról! Mivel ezt a terméket kárpitra is lehet használni, amit ugye bajos lenne kifordítani, én bízom a tartósságában vasalás nélkül is.


   Ilyenek lettek a zsákok!

   Azóta már használtuk őket bevásárláskor, és sehol nem okozott gondot, hogy nem műanyag zacskóba tettük a gyümölcsöt, zöldséget. Nagyon örülök neki, hogy ezzel a pici lépéssel is környezettudatosabb lett a bevásárlás!

   Köszönjük szépen a vászonzsákokat Szandrának! Itt szeretném megjegyezni, hogy nála MINDEN van, ha egyszer belépsz a boltba, garantáltan nem mész ki üres kézzel!

   Ha van olyan alkotásod, amit megmutatnál nekünk, küldd el bátran az info[kukac]birdo.hu-ra!

   Szerző/fotók: Horváth Kata @ Birdo Shop