Birdo Blog

A krétafesték waxolása - Mire való a színes bútorwax, és mikor érdemes használni? Miben különböznek az átlátszó és a színes waxok? Ha már hallottál a krétafestékről, esetleg már profi felhasználó vagy, biztosan tudod, hogy a krétafestékkel festett felületet érdemes – sőt, a legtöbb esetben szükséges – egy réteg lezáróval kezelni, ami tartóssá teszi munkádat, megvédi a sérülésektől. Hosszú távra lakkal is lehet zárni a felületet, azonban a krétafesték klasszikus párja a bútorwax, ami nem csupán óvja azt, de kellemesen selymes tapintást is biztosít. Ez eddig elég egyszerű, és ne aggódj, a továbbiakban sem lesz túl bonyolult. Csupán arra érdemes odafigyelned, hogy a célodnak megfelelő terméket válaszd. Amennyiben a felület védelme a cél, válaszd a színtelen waxot.

Kétféle színtelen La Pajarita wax létezik, oldószeres és vízbázisú. Mindkettő nagyszerű termék, a használatukban nem különböznek, de ha érzékenyebb vagy az erős szagokra, a vízbázisú waxot vagy lakkjainkat válaszd inkább! Ha színes, úgynevezett effektwaxot választasz, különböző technikákkal teheted még izgalmasabbá festett tárgyaid. Az effektwaxok ugyanúgy óvják a festett felületet, mint a színtelen waxok, viszont használatukkal változtathatsz a festés megjelenésén. Abban az esetben, ha nem szeretnél a bútor egész felületére színes waxot kenni, a kihagyott részeket érdemes színtelen wax-szal óvni. A sötét vagy fehér wax-szal rusztikussá alakíthatod a végeredményt, pont annyira, amennyire neked tetszik, az arany és ezüst változatok pedig mesésen csillogó hatást biztosítanak. De hogyan érdemes a krétafesték waxolása?

Az éves Black Friday akciónkat talán már megszokhattad, idén is egész hétvégén igénybe veheted a kedvezményt, így lesz időd alaposan átgondolni, hogy mire is van szükséged. 11.25 - 11.27 között tudod igénybe venni a különleges kedvezményt a "bf2022" kuponkóddal. Az akció keretein belül MINDEN termékünket 10% kedvezménnyel tudod megvásárolni a webshopban!

Igencsak benne vagyunk a nyárban, és előfordulhat, hogy a nyári szünidő alatt szeretnétek gyermekeddel együtt készíteni valamit – szuper ötlet a közös főzés, kertészkedés, olvasás, puzzle, vagy a mi kedvencünk: a kézműveskedés. Kitűnő lehetőséget biztosít az idő kreatív eltöltésére, közös programként pedig szakadó esőben, vagy kánikulában, a szobában hűsölve is jó ötlet.

Fatipli Műhely + BirdoShop = <3


Ha bármikor eszedbe jutott már, hogy nem szeretnél vágott fenyőt karácsonykor, és az élő fa sem jöhet szóba, olvass tovább, egy remek ötletet szeretnénk mutatni!

  Július kezdetével elérkezett az a bizonyos „igazi nyár”, annak minden jóságával és nehézségével. Van, aki még csak tervezgeti, van, aki már jól megérdemelt pihenését tölti...

  Manapság számos lehetőség adódik, ha bútort szeretnél festeni. Akár kezdő bútorfestő vagy, aki élete első festése előtt áll, akár már több projekt valósult meg kezeid által, biztosan szívesen olvasol a témában, bővíted ismereteid. Ebben a bejegyzésben kimondottan a krétafestékre fókuszálunk: milyen felületre hogyan használd, milyen ecsettel fess, milyen lesz a végeredmény, hogyan zárd le munkádat. Illetve egy kicsit a szubjektív oldalról is megközelítjük, azaz milyen színt válassz a munkádhoz.

  Gyerekkorunkban mindenkinek volt hasonló bőr vagy műbőr ülőkéje, legtöbbször a klasszikus piros-fekete színösszeállításban. 2019-ben azért ez már igencsak retro, eltér a lakberendezési trendekben szereplő színektől, esetleg focidrukkereket hozhat még lázba a színösszeállítás (vagy épp ellenkezőleg :) ). De ha Te nem vagy nagy meccsnézős típus, ám lapul otthon egy ilyen ülőkéd, javaslunk egy könnyű felújítási tippet. Hab a tortán, hogy nem is bonyolult!

  Idén megtartjuk második Black Friday akciónkat, mégpedig kizárólag november 29-én pénteken, 0:00 és 24:00 között. Az akció keretein belül MINDEN termékünket 20% kedvezménnyel tudod megvásárolni a webshopban!

  Magasfényű, lakkozott, retro bútorokkal szerintünk mindenki találkozott már. Neki is volt, nagyinak van, már kilomtalanította, még nem, ott áll a garázsban, esetleg használatban van, de diszkréten takarja egy terítő, netán fólia… Így vagy úgy, legtöbbünk ma már nem feltétlenül vásárolna ilyen bútort. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan állj neki egy régi asztal festésének...

  Olyan régóta érlelődött a fejemben, hogy bevásárlásaink során nem szeretnék többé műanyag zacskókat használni. Hazahozom, kiveszem a holmit belőle, és kidobom… előtte esetleg beleteszek valamit, amit persze később ugyanúgy kidobok. Na, ennek vége! – gondoltam magamban. Sok helyen olvastam már róla, hogy a kicsi dolgok is számítanak, illetve hogy a környezettudatosságot is valahol el kell kezdeni!

  A már megszokott 35 különböző krétafesték színhez a Pajarita Paints (La Pajarita) 8 új színt adott hozzá, melyek egytől-egyig tükrözik a gyártó spanyol-mediterrán mivoltát: vibrálóak, izgalmasak, és erős karakterrel rendelkeznek. Az új árnyalatok bővítik a krétafesték paletta könnyed és mély színeit egyaránt. Pontosan követik az aktuális trendeket, így teljesen új dekorációs lehetőségeid nyílnak. Ezek után már igazán nem lehet kifogást találni arra, hogy miért ne festenél :)

  • „Segítség!!! Nem merek belekezdeni, nem tudok transzferálni, hogyan fogjak hozzá?”
  • „Hát én olyan béna vagyok, meg sem próbálom!”
  • „Bonyolult a használati útmutató, úgy érzem, kifog rajtam!”
  • „Hozzáfogtam, de nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, nem tetszik a végeredmény!”

   Olvasd el a blogbejegyzésünket a La Pajarita transzfer oldat használatáról, igyekszünk átfogóan és egyszerűen körbejárni a témát!

  A FOXPOST idén tarja az 1. "Róka Napokat", melynek jóvoltából a feladott csomagokra mindössze 390 Ft-os szállítási költséget számol fel! Ez az ár érvényes csomagautomatába történő kézbesítés esetén is, illetve házhoz szállításnál is, így könnyen ki tudod választani a számodra legmegfelelőbbet!