LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
6 490 Ft

LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)

LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
LA PAJARITA Pouring Médium Folyadék (500 ml)
 • Vízbázisú, akrilfesték hígító prémium formula, 500 ml-es kiszerelésben
 • Használatával gyönyörű márványos hatást és különleges színkombinációkat érhetsz el
 • Teljesen önkiegyenlítő, egyszerű használat szinte bármilyen akrilfestékkel
 • Nem változtatja meg a színeket, és a színek nem keverednek egymással
 • Ha különleges művednek látványos fényt szeretnél nyújtani, száradás után alkalmazz egy réteg Pouring médiumot, amit ecsettel vagy öntve is felvihetsz
Raktáron
6 490 Ft
Egységár: 13 Ft/ml
Legközelebb levásárolható: 325 Ft

Részletek
 • Vízbázisú, optimálisan folyékony adalékfolyadék színes akrilfestékekhez
 • Többféle technikával és felületen használható (pouring, márványos hatás, pszichedelikus színek...)
 • Használatával egyedi, exkluzív felületeket képezhetsz
 • A festékkel elkeverve könnyen folyik az alkalmazott felületen, így optimális a "pouring - öntéses" technikához
 • A La Pajarita formulájának köszönhetően a színek idővel is gyönyörűek maradnak, nem sárgulnak be
 • A La Pajarita összes festékével, és a legtöbb akrilfestékkel használható
 • Különleges fényt tudsz kölcsönözni művednek, ha száradást követően egy réteg Pouring médiumot használsz lezárásnak - akár ecsettel, akár magában öntve
 • Nincs kellemetlen szaga, így beltéren is nyugodtan használhatod
 • 10 négyzetméteres literenkénti fedőképesség 1:1 keverési arányt feltételezve, mely függ az alkalmazott rétegvastagságtól is
 • Többféle felületen alkalmazható - vászon, fa, laminált, műanyag, fém, kerámia...
 • Érintésre 4-5 óra alatt szárad meg, a teljes száradási ideje 24 óra, ami függhet az alkalmazott réteg vastagságától és a kevert festéktől is
 • A terítésére bármilyen festőeszköz használható technikától függően, de alapvetően az öntéses technikához nem szükséges semmi
 • Vízbázisú termék, így vízzel hígítható és mosható
 • Nagyon alacsony VOC tartalommal bír (maximum 29g/L)


Pouring médium folyadék


Hogyan használd a Pouring médiumot?


Először tervezd el, hogy milyen színösszeállítást szeretnél viszontlátni a műveden, és ehhez válogasd össze a megfelelő színeket. A La Pajarita kínálatából bármelyik festéket használhatod, de a legtöbb akrilfesték kompatibilis a médiummal. Minden színt külön tartályban keverj össze a neked megfelelő mennyiségben (később kitérünk a keverési arányokra is). Ez lehet egy tiszta műanyag pohár, befőttes üveg, joghurtos doboz, vagy akármi, ami megfelelően ki van tisztítva, és - ha önteni szeretnél - a széle nem befolyásol öntés közben (mint például a konzerveknél). Mindegyik mixet külön-külön keverd össze egy szintén tiszta pálcikával vagy spatulával. Rázogathatod is óvatosan, csak figyelj oda a buborékképződés elkerülésére, mert az a végső művön meglátszódhat.


Keverési ajánlások

A keverést iránymutatásként ezeknek az arányoknak megfelelően kezdheted el, de a kapott eredmény függvényében érdemes módosítanod az arányokat, hogy megfelelően folyékony keveréket kapj:

 • Nagyon folyékony akrilfestékekhez 2 rész festék - 1 rész médium folyadék arányban hígítsd
 • Átlagos sűrűségű akrilfestékekhez (ez a legtöbb forgalomban kapható festékhez megfelelő arány lehet) 1 rész festék - 1 rész médium folyadék arányban hígítsd
 • Közepesen sűrű akrilfestékekhez 1 rész festék - 2-3 rész médium folyadék arányban hígítsd
 • Nagyon sűrű akrilfestékekhez 1 rész festék - 5-6 rész médium folyadék arányban hígítsd


A cél az, hogy a mix könnyen irányítható legyen a felületen és ne legyen túl folyékony vagy túl sűrű sem. Az 1-1 arányból érdemes kiindulnod, mert ez a legtöbb kreatív festékhez megfelelő lehet. Ha az összes szín megfelelő állagúra lett keverve, továbbléphetsz az alkalmazásra. Gyakorlatilag bármilyen anyagú és formájú felületen folyathatod a mixet, de szokás szerint az alap zsír -és pormentességére figyelj oda.

Tippek, technikák a keverék alkalmazására


Gyakorlatilag végtelen lehetséges variáció létezik az alkalmazási technikákra, mi a leggyakrabban alkalmazottakat említjük meg az alábbiakban. Ezeken felül gyakorlatilag csak a képzeleted szab határt az alkalmazási módszernek - egyengetheted a keveréket ecsettel, spatulával, lehúzóval a felületen, de a hajszárítót is sokan segítségül hívják az esetek többségében.


Alap öntéses "pouring" technika

Öntsd be egymás után a Pouring médiummal összekevert színeket egy olyan tárolóba vagy edénybe, amelyik méretben megfelelő a kevert mennyiségnek. Nyugodtan, egyenletesen öntsd egymás tetejére a másikat, itt már nincs szükség rázásra vagy kevergetésre. Általában az első szín - amit beleöntesz az edénybe - fog majd a legmeghatározóbban érvényesülni (felfordításkor ugye ez kerül majd a tetejére) a végeredményen, így egy kicsit tudsz előre tervezni a rétegezéssel.

Helyezd a dekorálni kívánt felületet az edény szájára fejjel lefelé. Ezt követően egy határozott mozdulattal fordítsd meg az egészet, hogy az edényből ki tudjon folyni a keverék a díszítendő felületre. Ha ez a művelet a tárgy alakjából vagy méretéből adódóan nem kivitelezhető, egyszerűen csak egy gyors határozott mozdulattal fordítsd fejjel lefelé a keveréket a tárgyad fölött, és hagyd hogy ráfolyjon, vagy egyszerűen rakd rá a tetejére és kapd fel az edényt.

Amint az összes folyadék kifolyt az edényedből, kezdd el kisebb döntésekkel mozgatni a felületed - kb. úgy mint az aranyásók a szitát mozgatták a filmekben - hogy kialakuljanak a különböző hullámok és erezetek egészen míg neked megfelelően el nem fedi a folyadék a díszítendő felületet. Igazából a mozgás irányának meghatározása teljesen rajtad múlik és minden irányú folyás más végeredményt alkot.

Birdo tipp: ha olyan tárgyat díszítesz, aminek nincs alapból széle, érdemes figyelned rá, hogy valamilyen átmeneti barikádot állíts a folyadék útjába, különben le fog folyni a széleken - hacsak épp nem ez a terved amúgy is.


Direkt öntéses technika


Ezzel a technikával a márványhoz hasonló átmenetes felületet tudsz elérni, ami nagyon látványos tud lenni. Az előző technikával ellentétben tartsd meg külön-külön a bekevert színeket az edényeikben, melyekből közvetlenül a felületre öntsd színenként a keveréket. Ezt követően tudod ugyanúgy körkörös - vagy bármely egyéb neked tetsző - mozdulatokkal eloszlatni a felületen, hogy megfelelően beterítse azt.

 

Több körös (koncentrikus) öntéses technika


A direkt öntéses technikához hasonlóan, közvetlenül a felületre kell öntened a médiummal kevert színeket. Ez a módszer annyiban különbözik a direkt öntéstől, hogy itt meghatározottan egymásra kell öntened a színeket. Határozd meg a tárgyad körülbelüli középpontját, és öntsd ki teljesen az első színt. Majd ugyanerre a pontra öntsd ki a második, harmadik stb. színeket az utolsóig. Ezt követően mozgasd a tárgyat körkörös (szitáló) mozdulatokkal, míg teljesen el nem fedi a pouring-mix a felületét és a kért alakzatot megfelelőnek találod.


Többszöri öntéses technika


Ez leginkább a nagy felületek dekorálásához megfelelő technika, mint egy nagy vászonfelület vagy egy asztallap. Ilyen esetekben ha csak kiöntenéd a dekorálandó tárgy közepére a festék mixet, nem jutna el minden szélre és sarokba megfelelően, és nem nézne ki jól ha amúgy az egész felületen szeretnél alkotni. Igazából a fentebb említett három technika bármelyikét lehet kombinálni a többszöri öntéses technikával, a lényeg az, hogy a tárgyhoz mérten lehetőleg egyenletes számban keverj be festéket és oszlasd el megfelelően.

Ezt úgy érheted el, hogy négyszögletű tárgy esetén a négy sarokhoz közel öntjük ki a bekevert négy mixet, és ezt követően mozgatjuk a tárgyat, netán hajszárítóval abajgatjuk a keverékünket, hogy a nekünk megfelelő irányba meneteljen. Az alap öntéses technikánál természetesen nem nagyon kivitelezhető, hogy egyszerre fejjel lefelé fordíts négy edényt, így ebben az esetben a "hirtelen kilöttyintgetős" megoldás a nyerő.

Birdo tipp: általánosan elmondható, hogy nem valószínű, hogy megúszod azt, hogy a festék ne folyjon rád vagy a földre alkotás közben, így érdemes erre készülnöd kesztyűvel és megfelelő takarással.

Adatok
Így is ismerheted
akrilfesték hígító
Színvilág
átlátszó
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
500 ml
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként