LA PAJARITA selyemfényű lakk
LA PAJARITA Selyemfényű Lakk (5000 ml)
39 990 Ft

LA PAJARITA Selyemfényű Lakk (5000 ml)

 • Vízbázisú színtelen lakk, 100% akril-polymer emulzióval, melynek segítségével nagy mértékben ellenállóvá teheted festett bútoraid, használati tárgyaid
 • Tiszta, selyemfényű felületet képez, mely az idő múlásával sem sárgul be
 • Alkalmazható minden típusú festett felületen, és natúr fán is
 • Rendkívül kiadós, és felhasználástól függően vízzel is hígítható
 • A selyemfényű lakk felvihető többféle ecsettel, hengerrel, és megfelelően hígítva festékszóróval is
 • 5000 ml-es kiszerelés, de választható 75 ml-es, 175 ml-es, 500 ml-es, és 1000 ml-es kiszerelésben is
Már csak 2 darab raktáron
39 990 Ft
Egységár: 8 Ft/ml
Legközelebb levásárolható: 2 000 Ft

Részletek

A selyemfényű lakk kitűnő felületvédője festett tárgyaidnak, bútoraidnak. Ha úgy érzed, hogy a festett felület túl matt hatású, válaszd ezt a lakkot: középúton található a matt és a fényes lakk között. Selymes, szolid hatású, nem hivalkodó, mégis ad egy kis fényt a felületnek. Tökéletes átmenet a két végpont közt, ám ettől egyáltalán nem középszerű: épp az a kis plusz hatás érhető el vele, ami szükséges. Nem sárgul be, a festék színét kiemelő hatást érsz el a használatával. Igazi Jolly Joker választás, nem lehet vele hibázni! Gyakorlatilag bármilyen vízbázisú festékre javasoljuk. A krétafesték mattságát lágyítja, egy fényesebb festék csillogását szelidíti, a natúr fát gyönyörűen kiemeli.

A selyemfényű lakk nagyobb fokú felületvédelmet biztosít bármely viasznál, így használatával a felület karcmentes lesz. Nem fog rajta, ha végighúzunk a tetején egy poharat, vagy körmünkkel véletlenül megkarmoljuk. A felületvédelem mértékét a lakkrétegek számával növelni tudod. Általánosságban elmondható, hogy egy réteg elegendő, de rendszeres használati tárgyak, kültérre szánt bútorok, asztallapok lakkozásához két réteg ajánlott, de ennél több is alkalmazható. Természeten csiszolás, koptatás után is bátran használható! Vízbázisú, így ha indokoltnak látod, vízzel hígíthatod. Az ecsetből lakkozás után nagyon könnyen kimosható.

Állagának köszönhetően rendkívül kiadós. Érdemes úgy számolnod, hogy 1 liter (kréta)festékhez 0,5 liter lakk elengendő kell, hogy legyen. Kiadóssága 20 - 25 m² literenként.

Mit szeretünk még benne?

 • Például, hogy hihetetlen gyorsan szárad. Fél óra után tapintásra már teljesen száraz! Amennyiben például széket festettél vele, érdemes pár órát várni a használatbavétel előtt, de „vészhelyzet” esetén akár 30 - 40 perc múlva használatba lehet venni.
 • Egyáltalán nem büdös, beltéren is nyugodtan festhetsz vele
 • Nagyon könnyű vele dolgozni, nem lehet elrontani. Kezdőknek is bátran ajánljuk!
 • Kis kiszerelésben is kapható (75 ml), ha elsőre egy kisebb tárgyon próbálnád ki.
 • Szuper nagy kiszerelésben is kapható (5000 ml), ha nagy felhasználó vagy és kedvezőbb áron vásárolnál


Mire figyelj a használatánál?

Teljes száradás után szépen védi a bútort - tiszta, átlátszó felületet képez rajta, ami megvédi a sérülésektől. Tartósan kültérre szánt tárgyak, illetve igazán nagy igénybevételnek kitett bútorok lakkozásához több rétegben is használhatod a felületvédelem fokozására. Ekkor a lakkrétegek felvitele közt várj legalább 30 - 40 percet, hogy az előző réteg megszáradhasson.

Ha régebbi politúros, lakkozott vagy natúr fa felületet szeretnél átfestés után lakkozni, előfordulhat, hogy a La Pajarita lakkok kioldják az alsó rétegekből a tanninokat, melyek sárgás foltokként jelenhetnek meg, főként a világosabb színű festékrétegen. Hogy ezt elkerüld, ezekre a felületekre mindenképp használj egy erős alapozót, ami képes a tanninok megkötésére. Nehezen mondható meg, hogy mely felületek lépnek reakcióba lakkozás esetén, ezért mindenképp felületpróbát javaslunk, mielőtt teljesen átfestenél egy kérdéses darabot.

A La Pajarita selyemfényű lakk használata: vigyük fel a festendő felületre az általunk választott festéket, és hagyjuk teljesen megszáradni. Figyeljünk oda, hogy ne csak tapintásra legyen száraz a felület, a tökéletes hatásért várjuk meg a festék teljes száradási idejét. Ezt követően vigyük fel a La Pajarita selyemfényű lakkot, és utána várjuk meg, amíg teljesen megszárad (30 - 40 perc tapintásra / következő réteg lakkozására, illetve 3 - 4 óra a teljes száradásig). Készen is vagyunk!

Birdo tipp: kellemetlen, ha a festékes ecsetről felvisszük a lakkal egy régi festék színét a felületre, ezért érdemes külön lakkozásra tartani egy ecsetet, hogy még véletlenül se maradjon színes festék az ecsetben.

Rendkívül kiadós: a 75 ml-es kiszerelés 1,8 - 2 m² -re alkalmas, az 500 ml-es 10 - 12,5 m² -t fed le, az 1000 ml-es verzió pedig 20 - 25 m² felület lakkozására elegendő.

Száradási ideje 30 - 40 perc, ám a tárgy használatbavétele előtt érdemes 3 - 4 órát várni a teljes száradásig. A kész felület későbbi tisztítása nedves ronggyal és szappanos vízzel ajánlott, vegyszert semmiképp ne használjunk erre a célra.

Adatok
Így is ismerheted
Barniz Satinado, bútorlakk
Színvilág
átlátszó, szatén, selyemfényű
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
5000 ml
Kiadósság
20 – 25 m²/Liter
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek