LA-PAJARITA ultra matt lakk
LA PAJARITA Ultra Matt Lakk
1 790 Ft

LA PAJARITA Ultra Matt Lakk

LA-PAJARITA ultra matt lakk
LA-PAJARITA ultra matt lakk
LA-PAJARITA ultra matt lakk
LA-PAJARITA ultra matt lakk
 • 75 ml-es kiszerelés, de választható 175 ml-es, 500 ml-es, és 5000 ml-es kiszerelésben is
 • Vízbázisú színtelen lakk, 100% akril-polymer emulzióval, melynek segítségével nagy mértékben ellenállóvá teheted festett bútoraid, használati tárgyaid
 • Tiszta, a krétafestékhez tökéletesen illő ultra-matt felületet képez, mely az idő múlásával sem sárgul be
 • Az ultra matt lakkot festés előtt alapozóként is használhatod
 • EN 71-3 (gyerekbarát) minősítéssel rendelkezik
Raktáron
1 790 Ft
Egységár: 24 Ft/ml
Legközelebb levásárolható: 90 Ft

Részletek
 • Alkalmazható minden típusú festett felületen, és natúr fán is
 • Rendkívül kiadós, és felhasználástól függően vízzel is hígítható
 • Az ultra matt lakk felvihető többféle ecsettel, hengerrel, és megfelelően hígítva festékszóróval is


A krétafestékben a csodás színek, kopottas hatás mellett leginkább a felület tapintását, matt kinézetét szeretjük. A krétafestékre a legtöbb esetben ajánljuk valamelyik lezáró használatát, hiszen nagyobb igénybevétel esetén könnyen kophat, karcolódhat.


Nyilván szeretnénk, ha a felület ugyanolyan maradna, mint amit annyira szeretünk (hiszen ezért dolgoztál krétafestékkel, nemde?)! Van egy szuper hírünk: a La Pajarita ultra matt lakkot kimondottan krétafestékkel festett felület lezárására ajánljuk. Természetesen használhatod más fényű festékhez is, de számíts arra, hogy mattítani fogja a felületet. Gyönyörűen kiegészíti és védi a festett felületet. Mattságának köszönhetően a krétafestékhez hasonló felületet kapunk.

Az ultra matt lakk nagyobb fokú felületvédelmet biztosít bármely viasznál, így használatával a felület karcmentes lesz. Nem fog rajta, ha végighúzunk a tetején egy poharat, vagy körmünkkel véletlenül megkarmoljuk. A felületvédelem mértékét a lakkrétegek számával növelni tudod. Általánosságban elmondható, hogy egy réteg elegendő, de rendszeres használati tárgyak, kültérre szánt bútorok, asztallapok lakkozásához két réteg ajánlott, de ennél több is alkalmazható. Természeten csiszolás, koptatás után is bátran használható! Vízbázisú, így ha indokoltnak látod, vízzel hígíthatod. Az ecsetből lakkozás után nagyon könnyen kimosható.

Állagának köszönhetően rendkívül kiadós. Érdemes úgy számolnod, hogy 1 liter (kréta)festékhez 0,5 liter lakk elengendő kell, hogy legyen. Kiadóssága 20 - 25 m² literenként.


Az ultra matt lakk igazán sokoldalú, hiszen alkalmazhatod:

 • Alapozóként - így kevesebb krétafestéket kell majd használnod, és egyenletesebb eredményt kapsz nem homogén felületeken is. Nem nedvszívó felületekre is kifejezetten ajánljuk alapozóként (pl. műanyag, üveg vagy laminált felület). Porózus, nedvszívó, fal és natúr fa felületekre a La Pajarita alapozó lakk használatát ajánljuk.
 • Beltéren lezárásra - kisebb tárgyakon, és természetesen nagyobb bútorokon is, hogy megóvd őket a fokozott igénybevétel viszontagságaitól.
 • Kültéren lezárásra - védelem a kültéri időjárás ellen. Kipróbáltuk, bátran lakkozz vele akár padot is! (Arra azért mindenképpen vigyázz, hogy nagyobb esőzés, hó esetén ne álljon folyamatosan víz a felületen)


Mit szeretünk még benne?

 • Például, hogy hihetetlen gyorsan szárad. Fél óra után tapintásra már teljesen száraz! Amennyiben például széket festettél vele, érdemes pár órát várni a használatbavétel előtt, de „vészhelyzet” esetén akár 30 - 40 perc múlva használatba lehet venni.
 • Egyáltalán nem büdös, beltéren is nyugodtan festhetsz vele, így tökéletes kiegészítője a La Pajarita krétafestéknek.
 • Nagyon könnyű vele dolgozni, nem lehet elrontani. Kezdőknek is bátran ajánljuk!
 • Kis kiszerelésben is kapható (75 ml), ha elsőre egy kisebb tárgyon próbálnád ki.


Mire figyelj a használatánál?

Teljes száradás után szépen védi a bútort - tiszta, átlátszó felületet képez rajta, ami megvédi a sérülésektől. Tartósan kültérre szánt tárgyak, illetve igazán nagy igénybevételnek kitett bútorok lakkozásához több rétegben is használhatod a felületvédelem fokozására. Ekkor a lakkrétegek felvitele közt várj legalább 30 - 40 percet, hogy az előző réteg megszáradhasson.

Ha régebbi politúros, lakkozott vagy natúr fa felületet szeretnél átfestés után lakkozni, előfordulhat, hogy a La Pajarita lakkok kioldják az alsó rétegekből a tanninokat, melyek sárgás foltokként jelenhetnek meg, főként a világosabb színű festékrétegen. Hogy ezt elkerüld, ezekre a felületekre mindenképp használj egy erős alapozót, ami képes a tanninok megkötésére. Nehezen mondható meg, hogy mely felületek lépnek reakcióba lakkozás esetén, ezért mindenképp felületpróbát javaslunk, mielőtt teljesen átfestenél egy kérdéses darabot.

A La Pajarita ultra matt lakk használata alapozóként: vigyük fel a megtisztított felületre (ecsettel, hengerrel, vagy megfelelően hígítva festékszóróval), és hagyjuk teljesen megszáradni festés előtt.

A La Pajarita ultra matt lakk felületvédelemre használva: vigyük fel a festendő felületre az általunk választott festéket, és hagyjuk teljesen megszáradni. Figyeljünk oda, hogy ne csak tapintásra legyen száraz a felület, a tökéletes hatásért várjuk meg a festék teljes száradási idejét. Ezt követően vigyük fel a La Pajarita ultra matt lakkot, és utána várjuk meg, amíg teljesen megszárad (30 - 40 perc tapintásra / következő réteg lakkozására, illetve 3 - 4 óra a teljes száradásig). Készen is vagyunk!

Rendkívül kiadós: a 75 ml-es kiszerelés 1,8 - 2 m² -re alkalmas, a 175 ml-es 3,5 - 4,5 m² -t fed le, az 500 ml-es verzió pedig 10 - 12,5 m² felület lakkozására elegendő.

Száradási ideje 30 - 40 perc, ám a tárgy használatbavétele előtt érdemes 3 - 4 órát várni a teljes száradásig. A kész felület későbbi tisztítása nedves ronggyal és szappanos vízzel ajánlott, vegyszert semmiképp ne használj erre a célra.

Adatok
Így is ismerheted
Barniz Ultramate, bútorlakk, alapozó
Színvilág
ultra matt, színtelen
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
75 ml
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek