Kérdésed van? Hívj minket! +36 (20) 372-8862

LA PAJARITA színtelen wax
LA PAJARITA Színtelen Wax
1 890 Ft

LA PAJARITA Színtelen Wax

LA PAJARITA színtelen wax
LA PAJARITA színtelen wax
LA PAJARITA színtelen wax
 • Kiemelkedő teljesítményű, oldószer bázisú viasz
 • Lezárja, ápolja, és védi a kezelt felületet
 • Elsősorban krétafestékkel festett vagy natúr fa felületekre ajánljuk
 • DIY és professzionális felhasználáshoz egyaránt alkalmas
 • Elmélyíti a kezelt felület színét, és kellemesen selymes tapintást kölcsönöz neki
 • 100 ml-es kiszerelés, de választható 1000 ml-es kiszerelésben is
Raktáron
1 890 Ft
Egységár: 19 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 95 Ft

Részletek
 • A krétafestékkel vagy más bútorfestékkel festett felületek védelmére, ápolására, a felület "selymesebbé tételéhez" használható prémium minőségű wax
 • Lényegében bármilyen felületen használható
 • A természetes natúr vagy festett fa felületeket ápolja is
 • Átlátszóra szárad, a festett színt elmélyíti, és kellemes tapintást kölcsönöz a felületnek
 • Használata rendkívül egyszerű, és nagyon gyorsan szárad
 • Védelmen és ápoláson felül a koptatásos technikához is hatékonyan használható, a koptatandó felületek alá vékony rétegben felvíve
 • Ecsettel, szivaccsal, és ronggyal is felvihető, a védelem fokozásához akár több rétegben is
 • A viaszozott felület száradási ideje 1-2 óra, teljes "kikeményedési ideje" (amikor a wax már védi is a felületet) pedig pár nap
 • Rendkívül kiadós: literenként 15 - 20 m² felület waxolására elegendő
 • Oldószeres bázisú, így enyhén kellemetlen szaga miatt jól szellőző helyen ajánlott a használata
 • A kellemetlen szag 1-2 óra alatt elillan, és a végeredményen nem érezhető


A színtelen wax használata ápolásra, felületvédelemre

A La Pajarita színtelen waxot egyenletesen vigyük fel a festett vagy natúr fa felületre (ronggyal, ecsettel, szivaccsal), lehetőleg a fa szálirányának megfelelően. Várjuk meg, amíg megszárad. Felülettől függően akár pár nap is eltelhet, mire teljesen beszívódik a wax. Ezt követően körkörös mozdulatokkal fényesítsük addig egy tiszta ronggyal, amíg el nem éri a kívánt fényességet, illetve így az esetlegesen be nem szívódott, felesleges waxot is letörljük.

A waxszal történő kezelést időközönként célszerű megismételni a tökéletes és tartós védelemért (évente, kétévente, felülettől és használati gyakoriságtól függően). A kezelt felület vízlepergető hatású lesz, de azért ne hagyd, hogy tócsákban álljon rajta a víz. Ha a tárgyat hosszú távon kültérre szánod, vagy nagyon gyakran használod, alkalmazd valamelyik La Pajarita lakkot lezárásra, mert a lakk mindig magasabb fokú felületvédelmet biztosít, mint a wax.

A színtelen wax használata a kopottas (shabby) hatás eléréséhez

Fesd le a felületet az alapszínnel, amelyet később szeretnél, ha előbukkanna a kopott részeken. Ehhez használhatsz valamilyen sötétebb krétafesték színt, így "régiesebb" hatást tudsz kölcsönözni, de természetesen bármilyen színkombináció kitűnő lehet. A lényeg, hogy kontrasztos legyen. Várd meg, míg megszárad a krétafesték. Azokon a helyeken, ahol meg szeretnéd koptatni, vékony rétegben vidd fel a felületre a La Pajarita színtelen waxot.

Célozd meg a széleket, sarkokat, és olyan helyeket, ahol idővel amúgy is leütődhet a festék, így valódi vintage hatást érhetsz el. Várd meg, amíg megszárad a wax. Egyenletesen fesd le a végső krétafesték színnel az egész felületet, és várd meg, míg ez is megszárad. Finoman csiszold meg a festett felületet; azokon a helyeken, ahol waxot használtál a felső festékréteg könnyen le fog jönni hámlás nélkül, így öregbítve a tárgyat. Végezetül zárd le a felületet a színtelen waxszal, vagy ha erősebb igénybevételnek szeretnéd kitenni a tárgyat, akkor a neked tetsző La Pajarita lakkal.

Lényeges tulajdonságok

Figyelj oda, hogy a La Pajarita színtelen wax oldószer bázisú termék, így kellemetlen szaga van. Használatát mindenképpen kültéren vagy nagyon jól szellőző helységben javasoljuk! A kellemetlen szag pár óra alatt teljesen elillan. Előnye, hogy gyorsan szárad, és nagyon jól teríthető, hátránya a kellemetlen szag és a körültekintést igénylő használat. Ha nem szeretnél oldószeres termékkel dolgozni, akkor felületvédelemre a La Pajarita vízbázisú waxot ajánljuk, vagy lakkjaink bármelyikét!

Mindig száraz, és tiszta (portól, zsírtól, szöszöktől megtisztított) felületet waxolj.

A színtelen wax elmélyíti a festett felület színét, így a matt festékeknek és a krétafestéknek is mélyebb, selymesebb hatást kölcsönöz. Erre figyelj oda, mert ha esetleg ez nem tetszik neked, akkor a felület fényéhez illő lakkot célszerű választanod (pl. a krétafestéken az Ultra Matt lakk nem változtat semmit).

A La Pajarita színtelen wax nagyon gyorsan szárad, ám a tárgy használatbavétele előtt érdemes 24 órát, vagy felülettől függően akár pár napot várni a teljes száradásig, beszívódásig. A kész felület tisztítása nedves ronggyal és szappanos vízzel ajánlott.

Adatok
Így is ismerheted
krétafesték wax, viasz, bútorviasz, bútorwax, cera incolora
Színvilág
színtelen, átlátszó
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
100 ml
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek