LA PAJARITA színtelen wax
LA PAJARITA Színtelen Wax (1000 ml)
9 990 Ft
9 490 Ft
5

LA PAJARITA Színtelen Wax (1000 ml)

LA PAJARITA színtelen wax
LA PAJARITA színtelen wax
LA PAJARITA színtelen wax
 • Kiemelkedő teljesítményű, oldószer bázisú viasz
 • Lezárja, ápolja, és védi a kezelt felületet
 • Elsősorban krétafestékkel festett vagy natúr fa felületekre ajánljuk
 • DIY és professzionális felhasználáshoz egyaránt alkalmas
 • Elmélyíti a kezelt felület színét, és kellemesen selymes tapintást kölcsönöz neki
 • 1000 ml-es kiszerelés, de választható 100 ml-es kiszerelésben is
Raktáron
9 990 Ft
9 490 Ft
Egységár: 9,49 Ft/ml
Kezdete: 2024.07.15   Vége: 2024.09.30
Kedvezmény 5
Megtakarítás 500 Ft
Legközelebb levásárolható: 475 Ft

Részletek
 • A krétafestékkel vagy más bútorfestékkel festett felületek védelmére, ápolására, a felület "selymesebbé tételéhez" használható prémium minőségű wax
 • Lényegében bármilyen felületen használható
 • A természetes natúr vagy festett fa felületeket ápolja is
 • Átlátszóra szárad, a festett színt elmélyíti, és kellemes tapintást kölcsönöz a felületnek
 • Használata rendkívül egyszerű, és nagyon gyorsan szárad
 • Védelmen és ápoláson felül a koptatásos technikához is hatékonyan használható, a koptatandó felületek alá vékony rétegben felvíve
 • Ecsettel, szivaccsal, és ronggyal is felvihető, a védelem fokozásához akár több rétegben is
 • A viaszozott felület száradási ideje 1-2 óra, teljes "kikeményedési ideje" (amikor a wax már védi is a felületet) pedig pár nap
 • Rendkívül kiadós: literenként 15 - 20 m² felület waxolására elegendő
 • Oldószeres bázisú, így enyhén kellemetlen szaga miatt jól szellőző helyen ajánlott a használata
 • A kellemetlen szag 1-2 óra alatt elillan, és a végeredményen nem érezhető


A színtelen wax használata ápolásra, felületvédelemre

A La Pajarita színtelen waxot egyenletesen vigyük fel a festett vagy natúr fa felületre (ronggyal, ecsettel, szivaccsal), lehetőleg a fa szálirányának megfelelően. Várjuk meg, amíg megszárad. Felülettől függően akár pár nap is eltelhet, mire teljesen beszívódik a wax. Ezt követően körkörös mozdulatokkal fényesítsük addig egy tiszta ronggyal, amíg el nem éri a kívánt fényességet, illetve így az esetlegesen be nem szívódott, felesleges waxot is letörljük.

A waxszal történő kezelést időközönként célszerű megismételni a tökéletes és tartós védelemért (évente, kétévente, felülettől és használati gyakoriságtól függően). A kezelt felület vízlepergető hatású lesz, de azért ne hagyd, hogy tócsákban álljon rajta a víz. Ha a tárgyat hosszú távon kültérre szánod, vagy nagyon gyakran használod, alkalmazd valamelyik La Pajarita lakkot lezárásra, mert a lakk mindig magasabb fokú felületvédelmet biztosít, mint a wax.

A színtelen wax használata a kopottas (shabby) hatás eléréséhez

Fesd le a felületet az alapszínnel, amelyet később szeretnél, ha előbukkanna a kopott részeken. Ehhez használhatsz valamilyen sötétebb krétafesték színt, így "régiesebb" hatást tudsz kölcsönözni, de természetesen bármilyen színkombináció kitűnő lehet. A lényeg, hogy kontrasztos legyen. Várd meg, míg megszárad a krétafesték. Azokon a helyeken, ahol meg szeretnéd koptatni, vékony rétegben vidd fel a felületre a La Pajarita színtelen waxot.

Célozd meg a széleket, sarkokat, és olyan helyeket, ahol idővel amúgy is leütődhet a festék, így valódi vintage hatást érhetsz el. Várd meg, amíg megszárad a wax. Egyenletesen fesd le a végső krétafesték színnel az egész felületet, és várd meg, míg ez is megszárad. Finoman csiszold meg a festett felületet; azokon a helyeken, ahol waxot használtál a felső festékréteg könnyen le fog jönni hámlás nélkül, így öregbítve a tárgyat. Végezetül zárd le a felületet a színtelen waxszal, vagy ha erősebb igénybevételnek szeretnéd kitenni a tárgyat, akkor a neked tetsző La Pajarita lakkal.

Lényeges tulajdonságok

Figyelj oda, hogy a La Pajarita színtelen wax oldószer bázisú termék, így kellemetlen szaga van. Használatát mindenképpen kültéren vagy nagyon jól szellőző helységben javasoljuk! A kellemetlen szag pár óra alatt teljesen elillan. Előnye, hogy gyorsan szárad, és nagyon jól teríthető, hátránya a kellemetlen szag és a körültekintést igénylő használat. Ha nem szeretnél oldószeres termékkel dolgozni, akkor felületvédelemre a La Pajarita vízbázisú waxot ajánljuk, vagy lakkjaink bármelyikét!

Mindig száraz, és tiszta (portól, zsírtól, szöszöktől megtisztított) felületet waxolj.

A színtelen wax elmélyíti a festett felület színét, így a matt festékeknek és a krétafestéknek is mélyebb, selymesebb hatást kölcsönöz. Erre figyelj oda, mert ha esetleg ez nem tetszik neked, akkor a felület fényéhez illő lakkot célszerű választanod (pl. a krétafestéken az Ultra Matt lakk nem változtat semmit).

A La Pajarita színtelen wax nagyon gyorsan szárad, ám a tárgy használatbavétele előtt érdemes 24 órát, vagy felülettől függően akár pár napot várni a teljes száradásig, beszívódásig. A kész felület tisztítása nedves ronggyal és szappanos vízzel ajánlott.

Adatok
Így is ismerheted
krétafesték wax, viasz, bútorviasz, bútorwax, cera incolora
Színvilág
színtelen, átlátszó
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
1000 ml
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek