LA PAJARITA Yellow - Sárga Fluoreszkáló Festék
LA PAJARITA Yellow - Sárga Fluoreszkáló Festék
2 590 Ft

LA PAJARITA Yellow - Sárga Fluoreszkáló Festék

LA PAJARITA Yellow - Sárga Fluoreszkáló Festék
LA PAJARITA Yellow - Sárga Fluoreszkáló Festék
LA PAJARITA Yellow - Sárga Fluoreszkáló Festék
 • 75 ml-es kiszerelés, de választható 250 ml-es kiszerelésben is
 • Világossárga színű, vízbázisú fluoreszkáló festék, mely fehér alapon érvényesül a legjobban
 • Dekoráld szabadon falaid, bútoraid, tárgyaid, hogy világítsanak a sötétben
 • A festék napfény vagy UV fény segítségével tölthető fel
 • 8 m² -es literenkénti fedőképesség
Raktáron
Kiszerelés
2 590 Ft
Egységár: 35 Ft/ml
Legközelebb levásárolható: 130 Ft

Részletek
 • Vízbázisú fluoreszkáló festék a különböző tárgyak és falak különlegessé tételéhez, hogy világítsanak a sötétben!
 • Gyerekszobába is ideális, de rengeteg dolgot fel tud dobni egy kis fluoreszkálás.
 • 3 vagány szín + 1 univerzális: készülj fel, mert nem mindennapi árnyalatok, a neutrális színnel pedig bármilyen alapszínt kiemelhetsz!
 • Fehér alapra felfestve érvényesülnek legjobban a színek és a fluoreszkáló hatás
 • A színtelen (neutrális) fluoreszkáló festéknek van a legerősebb világító hatása, viszont a színeseknek napközben is izgalmas neon színük van
 • A világító hatást a rétegek számának növelésével tudod fokozni
 • 8 négyzetméter literenkénti fedőképesség, mely nagyban függ a festendő felület anyagától és színétől (a 75 ml-es kiszerelés hozzávetőlegesen 0,6 négyzetméter felület festéséhez elegendő, a 250 ml-es kiszerelés pedig 2 négyzetméterre elegendő)
 • Használható különböző ecsetekkel, hengerrel, festékszóróval és airbrush pisztollyal is megfelelő hígítás esetén
 • Gyorsan szárad - nem kell órákat várnod két réteg közt, vagy a teljes száradásig. Mi azért mindenképpen javasoljuk, hogy 2-3 órát várj két réteg közt. A teljes száradás 24 óra, de minél többet vársz használat előtt, annál jobban ki tud száradni a festék, főleg, ha több réteget alkalmaztál.
 • Nincs kellemetlen szaga, így beltéren is nyugodtan használhatod.
 • Vízbázisú, így ha úgy találod, könnyedén tudod hígítani, a különböző színeket pedig bármilyen arányban keverheted egymással.
 • Kiemelkedően alacsony VOC tartalommal bír (0g/L)
 • Stencilezéshez, dekoráláshoz is használhatod, sőt! Ennél a festéknél nyugodtan engedd el a fantáziád!
 • Falfestékként egészen meghökkentő hatást érhetsz el – javasoljuk hozzá Kozmikus fali stencilünketFluoreszkáló festék - Glow in the Dark


Légy egyedi, és tűnj ki a tömegből… akár a sötétben is!

Az egyik legkülönlegesebb La Pajarita termék a Fluoreszkáló festék. Leginkább effektfesték, ami azt jelenti, hogy valószínűleg nem egy teljes bútort festesz le vele (de természetesen ez is lehetséges), hanem inkább részletek kiemelésére, minták festésére, fal díszítésére, tárgyak szépítésére választod. Persze mi nem szeretnénk jó dolgok elrontói lenni, használd bátran ezt a remek kis festéket bármilyen felületre!

A La Pajarita fluoreszkáló festékek tökéletesen alkalmasak arra, hogy hozzáadd azt a „kis extrát” az elképzelésedhez, amitől egyszerre egyedi és meghökkentő lesz a végeredmény. A festékek 4 színben elérhetőek: átlátszó (aminek egy enyhe sárgás-zöldes árnyalata látszódik majd világosban is azért, tehát nem teljesen átlátszóra szárad), rózsaszín, kék és sárga. Az összes árnyalat modern, majdnemhogy futurisztikus, így készülj fel rá, hogy amikor kinyitod a tégelyét, nem a szokásos festék fog visszamosolyogni rád. Ettől persze ne rettenj el, épp ez az egyik legjobb tulajdonsága: nem megszokott!

Díszíts vele bátran bármit: remek a tapadóképessége, így akár üvegen is alkalmazhatod, természetesen nagyszerűen tapad fán, de barátja a laminált felület is. Egyet viszont jó szívvel javaslunk, és később bővebben is kifejtjük, miért: minél világosabb a festett felület, annál jobban tud érvényesülni a fluoreszkáló hatás. Fekete, nagyon sötét felületen érdemes egy fehér alapot felfesteni, így lesz igazán jó a végeredmény.

A La Pajarita fluoreszkáló festékek kiadóssága 8 m² literenként, mely függ a festett felület anyagától, árnyalatától, a festésre használt eszköztől, és a festési technikától is. Javasoljuk több réteg alkalmazását, mert ez növeli a fényerejét.


Melyik árnyalatot válaszd?

Ha azt szeretnéd, hogy néhány részlet, vagy akár egy egész bútor, tárgy világítson a sötétben - de ez nappal ne látszódjon - válaszd az átlátszó La Pajarita fluoreszkáló festéket.

Ha azt szeretnéd, hogy világosban is legyen színe a festésnek, válaszd a neked tetsző árnyalatot, ami lehet pink, kék, vagy sárga. Ezek a színek nappal is látszódni fognak a festett tárgyon, bútoron, de nem lesznek annyira erőteljesek, mint egy fedőfesték esetében.

Birdo tipp: rózsaszínű bútorodra válaszd a pink fluoreszkáló festéket: passzolnak egymáshoz, nappal csak kevésbé látszik, sötétben viszont feltűnő lesz.


Fontos tanácsok a fluoreszkáló festék használatához

A La Pajarita fluoreszkáló festék egy kicsit trükkösebb, mint a többi festékünk: semmi ördöngősségről nincs szó szerencsére, de van pár dolog, amire érdemes figyelni. Az egyik ilyen dolog egy teljesen megszokott, festés előtti aranyszabály: a festendő felület legyen tiszta, ne legyen poros, zsíros. Legyen sima, és megfelelően előkészített. Ez a fluoreszkáló festék esetében igen jelentős, mert minél világosabb az alapunk (legjobb, ha teljesen fehér), annál jobban tud érvényesülni a festék fluor színe és világító hatása. A fehér alapon sokkal több fényt tud elnyelni, magába szívni a festék, mint egy fekete alapon, illetve a fluor szín maga is jobban érvényesül fehér alapon.

Ezután itt nagyon-nagyon fontos az egyenletes festés, mert sötétben látszódni fog, hova került több, hova került kevesebb a festékből. Így az a legjobb, ha nagyon puha sörtéjű ecsetet használsz, illetve két, vagy több egyenletes réteget viszel fel. Ezzel el is érkeztünk a harmadik fontos lépéshez: a festék világító ereje a rétegek növelésével fokozható! Ez alatt azt értjük, ha egy réteggel nem vagy elégedett, száradást követően fess rá bátran még!

És az utolsó, kihagyhatatlan tanács, ami igazából már száradás után lesz érvényes: a festék napfény vagy UV fény segítségével tölthető fel, ami azt jelenti, hogy a világításhoz szüksége van egy fényforrásra, ami lehet napfény vagy mesterséges fény, a lényeg, hogy „fel kell tölteni” a festett felületet. Minél több fény éri, annál erősebben fog világítani. Ha nem tud fényt magába szívni, sajnos nem fog tudni magától világítani. Így célszerű olyan helyre tervezni pl. fal festésénél, ahová gyakran süt a nap, vagy oda tudjuk irányítani egy lámpa fényét. Kisebb tárgy esetén pedig egyszerűen csak tartsuk a fényforrás közelébe, és meg is vagyunk!

Foszforeszkáló festék szellemmel


Birdo tipp: kültéren is használhatod! Ebben az esetben érdemes egy, vagy két réteg lakkal lezárni a felületet. Nálunk ez a szellem lakik kültéren, de a fótózás kedvéért beengedtük a házba...

Nagyon gyorsan szárad - az érintés-száraz állapothoz felülettől függően 30-40 perc szükséges. Újrafestéshez 3 órát célszerű várni, a teljes száradásig a festett tárgy használatbavétele előtt viszont érdemes legalább 24 órát várni.

A La Pajarita fluoreszkáló festék időtálló felületet biztosít. Olyan felületeken, amik nem lesznek nagy igénybevételnek kitéve extra védelem nem szükséges a festésnek. Amennyiben olyan tárgyat, bútort festesz, amit gyakran kell takarítani, lemosni, érdemes egy réteg lakkal még plussz védőrétegként óvni a felületet.

A kész felület tisztítása nedves ronggyal és szappanos vízzel ajánlott, vegyszert semmiképp ne használj erre a célra.

Adatok
Referencia szám
Pintura Fosforescente - Amarillo - 152616 - 75 ml
Színvilág
sárga, világossárga, foszforeszkáló
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
75 ml
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként