LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
8 990 Ft
8 490 Ft
6

LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)

LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
LA PAJARITA White Cloud - Bárányfelhő Fehér Krétafesték Kültérre (750 ml)
 • Kifejezetten kültérre kifejlesztett, időjárásálló, prémium minőségű formula
 • Használhatod bútorfestéshez, kültéri felületek felújításához, vagy bármilyen dekorációs célra
 • Minden felületen kiemelkedő tapadó -és fedőképesség, ultra-matt hatás
 • Vízbázisú 3 az 1-ben festék, mely nem igényel alapozást és lakkozást
 • Rendkívül könnyen használható, gyorsan szárad és akár 1 rétegben fed
Raktáron
8 990 Ft
8 490 Ft
Egységár: 11,32 Ft/ml
Kezdete: 2024.05.17   Vége: 2024.09.16
Kedvezmény 6
Megtakarítás 500 Ft
Legközelebb levásárolható: 425 Ft

Részletek
 • LA PAJARITA Chalk Paint Exterior - White Cloud, "bárányfelhő" fehér kültéri krétafesték - beltéri használatra is
 • Friss, hófehér szín, ez a szín a legfehérebb a színpalettánkon
 • Prémium pigmenteket tartalmazó, vízbázisú fedőfesték kültéri és beltéri bútorok, tárgyak felújításához, újragondolásához, és bármilyen dekorálási célra – egy lépésben, waxolás vagy lakkozás nélkül
 • Ultra-matt felületet képez, hasonlóan a beltéri krétafestékhez
 • Rendkívül könnyen használható, és nagyon gyorsan szárad
 • Bármilyen felületen alkalmazható: fa, fém, laminált bútor, gipszkarton, fal, műanyag, üveg…
 • Ha akarom, rusztikus, ha akarom, modern - többféle megjelenést érhetünk el a használatával, megfelelően kiválasztott ecsettel és technikával
 • Kiemelkedő, 20 négyzetméteres literenkénti fedőképesség, mely nagyban függ a festendő anyagtól és a választott színtől is
 • Vízbázisú festék, így vízzel hígíthatod és az ecsetből is könnyen ki tudod mosni
 • Nincs kellemetlen szaga, így beltéren is nyugodtan használhatod
 • Nagyon gyorsan szárad, a festett felület 30-40 percet követően érintésre száraz, 3-4 órát követően újra festhető, a teljes száradási idő pedig 24 óra
 • Használatbavétel előtt érdemes pár napot várni (ez akár 7 nap is lehet) a teljes kikeményedésig
 • Használható különböző ecsetekkel, hengerrel, és megfelelően hígítva festékszóróval és airbrush pisztollyal is
 • Tartós végeredményt biztosít lakk és wax nélkül is
 • A kész felület ellenáll az UV fény fakító hatásának és a párának is
 • Strapabíróbb, mint a beltéri krétafesték, így koptatásos technikákhoz nem ajánljuk
 • 6 különböző pasztell színben elérhető
 • Nagyon alacsony VOC tartalommal bír (maximum 48 g/L)


Krétafesték kültérre


Krétafesték már kültéren is


A krétafesték egy nagyon hálás festék, hiszen használatával könnyen és gyorsan átalakíthatsz gyakorlatilag bármilyen bútort, tárgyat, felületet, vagy megfelelő kiegészítővel akár szövetet is. Jellemzően beltéri használatra javasoltuk, egészen eddig: megérkezett a La Pajarita kültéri krétafesték, ami kimondottan kinti viszonyokra tervezett termék, így most már kültéri bútoraid és felületeid is egyszerűen átfestheted. Nagyon könnyű használni, így kezdőként is bátran ajánljuk!

Lakkjaink használatával eddig is javasoltuk akár kerti bútorok festésére is a La Pajarita festékeket, de most még könnyebben dolgozhatsz, egy lépésben! Válaszd ezt a festéket kültéri bútoraid felújításához, vagy olyan beltéri bútorokhoz, tárgyakhoz, amiknél egyszerűen nincs kedved vagy időd lakkozni vagy waxolni a felületet. A krétafesték összes szuper tulajdonságával bír (kivéve a koptathatóságát), viszont sokkal strapabíróbb!

Birdo tipp: koptatáshoz, öregítéshez válaszd inkább a beltéri krétafestéket, hiszen ez a kültéri festék elég makacsan ragaszkodik a felülethez. Az ezzel a festékkel festett felületet inkább antikold, ha öregíteni szeretnéd!


Milyen lesz a kültéri krétafestékkel festett felület?


A beltéri krétafestékhez hasonlóan egyenletes, ultra-matt felületet képez, így jó hír, ha szereted ezt a megjelenést. Természetesen bármelyik La Pajarita lakkal vagy waxszal utólag szelídíthető a mattsága, ha ezt soknak érzed. Leginkább teli felületek festésére javasoljuk, mert koptatni, öregíteni igencsak nehéz feladat. Ha viszont nagyon szeretnéd effektezni, antikolni érdemes inkább valamelyik antikoló pasztával, vagy a színes waxok valamelyikével. A kültéri krétafestéket hatféle különleges, pasztell színben választhatod.

A kültéri krétafesték árnyalattól függően akár egy rétegben is szépen fed, mi ettől függetlenül két réteget szoktunk javasolni a homogén felület eléréséhez. Sötétből világosabbat festeni mindig nehezebb, így a világos színeknél inkább kalkulálj egy réteggel több festéket, hogy teljesen egyenletes végeredményt kapj. Ezen segíthetsz fehér alapozó használatával, mert ez alapból lefehéríti a felületet - azon felül természetesen, hogy növelné a tapadást - így még jobb fedést, és tartósabb végeredményt érhetsz el, de ez a lépés egyáltalán nem kötelező.

Csiszolt vagy száraz fa felületeken - illetve olyan felületeken, melyek nagyon nedvszívóak - érdemes egy réteg pórustömítő alapozóval kezdened, mert ezek borzasztóan tudják szívni a festéket, és nagyon pazarló lesz a használat. Ez a lépés sem kötelező természetesen, hiszen a festék így is tökéletesen tapad a felülethez, sőt, ezekbe még jobban be tudja inni magát, viszont nagyon gazdaságtalan lesz a felhasználása, ami azért szintén fontos szempont.

Ecsettől és festési technikától függően akár modern, akár rusztikus megjelenést is kaphatsz. Ha egybefüggő, letisztult, modern stílusra vágysz, használj nagyon puha, rövid sörtéjű ecsetet, rövid sörtéjű hengert, netán festékszórót! Az ecsetek közül a rövid sörtéjű ecsettel lehet a legegyenletesebb eredményt elérni. Adj a festékhez némi vizet, és vékony, könnyed rétegekben kend fel. Amennyiben több réteget festetsz, rétegek közt egy nagyon finom szemcséjű csiszolópapírral átsimíthatod a felületet, így még finomabb lesz a végeredmény.

Ha a rusztikus stílus a cél, válassz hosszabb, kicsit durvább sörtéjű ecsetet. Ez az ecsettípus egyszerre több festéket vesz fel, így vastagabb réteget tudsz felfesteni, és erőteljesebb, textúrált megjelenést kapsz. Száradás után kiemelheted a részleteket szárazecset technikával, antikoló pasztával, vagy effektwaxszal. Bár a kész felület tényleg matt lesz, ettől függetlenül könnyen takarítható, erős vegyszerek használata azonban nem javasolt.

Birdo tipp: beltéri ajtók gyors átfestésére is kitűnően alkalmas. Állaga rendkívül sűrű, így nyugodtan maradhat az ajtó a helyén, a festéshez nem szükséges levenni, nem fog megfolyni, csöpögni. Egy doboz festék (750 ml) akár három teli ajtó festésére is elegendő lehet felülettől és színtől függően.

 

Tanácsok a La Pajarita kültéri krétafesték használatához

 

Első tanácsunk itt is a szokásos: a festendő felület mindenképp legyen teljesen tiszta: zsír, por -és takarítószermentes! Csak ilyen alapon tud szépen megtapadni bármilyen festék. Ne legyen rajta pergő régi festék, fabútorok esetében pedig ha előzően ápoló olajjal, viasszal kezelt volt a felület, mindent távolíts el róla jó alaposan, az adott termék gyártójának ajánlása szerint! A lepergő részeket távolítsd el spaklival, hőlégfúvóval vagy csiszolóval, a réseket pedig igényed szerint gletteld, mert a festék ezeket az egyenetlenségeket nem tölti ki. Az Aquaclean egy tökéletes és környezetbarát előkészítő folyadék minden felületre, viszont a waxolást, olajozást nem távolítja el.

A La Pajarita kültéri krétafesték remek tapadóképességgel rendelkezik, így szinte bármilyen felületen megtapad. Kétféle esetben azonban célszerű lehet a megfelelő alapozó használata. Az egyik eset, ha nagyon porózus (túlzottan nedvszívó) felületet festesz, mint száraz fa vagy vakolat. Ekkor a festék túlzott fogyását elkerülendő célszerű pórustömítő alapozó lakkal kezelni a felületet festés előtt. Ez leginkább gazdaságossági szempontok miatt ajánlott, de segít egységesebb végeredményt elérni a nedvszívási képesség kiegyenlítésével is.

A másik eset, ha ennek pont az ellenkezőjét, tehát egyáltalán nem nedvszívó felületet festesz, mint laminált bútor, műanyag és agyonlakkozott felületek. Erre az esetre tapadóhídként szolgál a fehér színű univerzális alapozó festék. A krétafesték természetesen e nélkül is meg fog tapadni a felületen, viszont a tartósságát nagyban tudjuk növelni ezzel a lépéssel az ilyen felületeken is.

Ez a festék nagyon sűrű, így alkalmazása előtt kezdj egy nagyon alapos keveréssel, a tégely legaljáig leérve. Érdemes használat közben is fel-felkeverni, mert a homogén festék a kulcsa a szép, egyenletes felületnek. Amennyiben túl sűrűnek érzed, nyugodtan adj hozzá vizet! Akár 20-25% hígítást is elbír, ha szükséges. Ügyelj arra, hogy ne vidd fel túl vastagon a festéket (kivéve ha nem az extra-rusztikus hatás a célod), mert ebben az esetben jóval tovább tart a száradási idő, illetve a túl sok, vagy túl vastag festékréteg sérülékenyebb lehet.

A La Pajarita kültéri krétafesték felvihető különböző fajtájú ecsetekkel, hengerrel és szórással egyaránt. A használt eszköz milyensége nagyban fogja befolyásolni a végeredményt, így érdemes minőségi eszközökkel dolgoznod. Amennyiben egy réteg nem elegendő, fess inkább több, vékonyabb réteget! Mindenképp várd ki rétegek közt a száradási időt, de minél többet tudsz várni, annál jobb. Ez csalóka is tud lenni, mivel a festék egyik nagy előnye, hogy rendkívül gyorsan szárad, viszont az érintésre száraz felület még egyáltalán nem biztos, hogy újbóli festésre is készen áll. Így javasoljuk, hogy várj 3-4 órát rétegek közt, használatbavétel előtt pedig 24 órát mindenképp. Viszont: a teljes kikeményedés napokig is eltarthat, így még egy ideig ne dörzsöld a felületet, ne koccintsd le véletlenül kemény tárgyakkal. A teljes száradás után szappanos vízzel tisztítsd a felületet, ne használj maró hatású, agresszív tisztítószereket.

A legtöbb La Pajarita termékhez hasonlóan a kültéri krétafesték is vízbázisú, teljesen szagtalan, így biztonsággal használhatod beltéren is, illetve a használt eszközöket sima vízzel elmoshatod. A festéket szintén tiszta vízzel tudod hígítani. Egy kiszerelésben kapható, 750 ml-es változatban. Kiadósságát illetően egy liter kb. 20 négyzetméter festésére alkalmas, tehát a 750 ml-es doboz kb. 15 négyzetméter festésére lehet elég, amit természetesen sok tényező befolyásolhat. Ahogy fentebb is javasoltuk, világos színek festésénél érdemes több festékkel számolnod, hogy tökéletes legyen a fedés, főleg ha alapból sötét színű az alap. Az alap fehérítésére használhatod a fehér színű alapozó festéket is, ami azon túl, hogy növeli a tartósságot, lefehéríti a sötét alapokat, így kevesebb festékből érhető el egységes végeredmény.

Kifejezetten előnyös, hogy pára -és UV álló tulajdonságának köszönhetően nem fakul idővel a festék színe. Időtálló felületet biztosít, mely kültérre is tökéletesen alkalmas. Viszont egyik tárgy sem szeretni, ha víz alatt kell lennie, így lehetőleg óvd meg a kerti dolgaid attól, hogy álljon rajtuk a víz vagy télen a hó. Lehet, hogy a festék bírja, de az anyag nem fogja sokáig bírni víz alatt, az biztos. Extra védelemként természetesen használhatsz lakkot vagy waxot akár több rétegben erre a festékre is, de alapvetően nem szükséges. Abban az esetben viszont fontold meg a lakkot (vagy waxot), ha változtatni szeretnél a festék ultra-mattságán: selyemfényű vagy fényes lakkunk kitűnően alkalmas erre a célra.

Birdo tipp: a La Pajarita kültéri krétafesték festékszóróval és airbrush technikával is használható, ha nagyon egyenletes felületet szeretnél elérni. Ekkor a sűrű festék 25% körüli hígítása ajánlott vízzel, de ez az ajánlás festékszórónként eltérő lehet, így célszerű megnézned az adott típus gyártójának ajánlásait. Általánosságban elmondható, hogy a szórás kevésbé gazdaságos technika, így az előzőleg kalkulált mennyiség nem biztos, hogy így is elég lesz.

 

Adatok
Referencia szám
Chalk Paint Exterior / CPE-01
Színvilág
fehér, hófehér, világos
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
750 ml
Vélemények a termékről
Átlagos értékelés:
5 (2 vélemény)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írtál véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Nemes Márk
2023.07.20
A tető alatti fa részt festettem vele (nem tudom hogy hívják :), de nagyon jó lett. Gyakorlatilag egy dobozból felújítottam az egészet, számomra ég és föld a különbség. Nagyon örülök, ajánlom másnak is!
Kovács Richárd
2022.04.07
Jól működik, jól fed, kiadós, szép fehér. A strapabírását még nem tudom, jónak tűnik, majd szezon végén kiderül :)
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek