LA PAJARITA mágnes festék
LA PAJARITA mágnes festék
5 270 Ft

LA PAJARITA mágnes festék

LA PAJARITA mágnes festék
LA PAJARITA mágnes festék
LA PAJARITA mágnes festék
 • La Pajarita fekete színű, vízbázisú mágnes festék
 • Tökéletes mágneses alap létrehozására, melyre tapadnak a mágnesek, és ami bármivel felülfesthető
 • Önmagában is használható, így fekete, krétával írható, matt felületet biztosít
 • Használhatod bútorra, különböző tárgyakra és falra is
 • 250 ml-es kiszerelés, mely hozzávetőlegesen 1 m² felület festéséhez elegendő 3 rétegben
Raktáron
5 270 Ft
Egységár: 21 080 Ft/L
Legközelebb levásárolható: 264 Ft

Részletek
 • Kiváló tapadóképesség különböző felületekre, gyors száradás
 • Vízbázisú termék, mely alapozást nem igényel
 • Nagyon alacsony VOC tartalommal bír (9,5 g/L)
 • Felvihető hengerrel és puha vagy hosszú sörtéjű ecsettel
 • Fedőképessége 9-10 négyzetméter literenként, 1 rétegben
 • Érintésre már 30-40 perc alatt száraz, a követekző réteg vagy fedőfesték felvitelét pedig 4-5 óra elteltével javasoljuk
 • A teljes száradási idő 24 óra
 • Minél több réteget viszel fel belőle, annál erősebb lesz a mágneses hatás (2 réteg minimum ajánlott)

A La Pajarita mágnes festéket akkor ajánljuk, ha olyan felületet szeretnél létrehozni, amire tapadnak a mágnesek. Gyakorlatilag bármilyen vízbázisú festék alá kenheted, akár falra, kőre, bútorra, falapra – és máris mehetnek a mágnesek! Ráadásul száradás után a felület krétával írható is lesz.

Hogyan lesz a lehető legerősebb a mágneses hatás?

Egy réteg mágnesfesték még nem elegendő, a megfelelő mágneses hatás érdekében így mindenképpen két réteget fess fel, de minél több, annál jobb: 3-4 réteg felfestésével már biztosra mehetsz. Arra mindenképp készülj fel, hogy nem lesz olyan erős a hatása, mint pl. a hűtőszekrény ajtajának. A nagyon díszes, nehéz mágnesek valószínűleg lepotyognak majd. Helyette használj kicsi és erős neodímium mágneskorongokat, amik sokkal erősebben tapadnak a felülethez.

Ami biztosan fent marad, és a papírokat, fényképeket is megtartja: erős, tömör mágnes dísz nélkül, illetve mágneslapok. Kísérletezz bátran! Két réteg után próbáld ki, mennyire erős a hatás, és ha szükségét érzed, fess fel még 1-2 réteg festéket. Legyen bőven az ecseten, ha vastag a festékréteg, biztos a hatás! Adj időt a száradásnak, a második réteg pár óra alatt felfesthető, a véső száradásig pedig érdemes egy napot kibírni.

Ha bármilyen festés vagy táblafesték alá szeretnél mágneses hatást, akkor nem feltétlenül kell az egész felületet aláfestened mágnesfestékkel, elég csak ott, ahol mágneseket is fogsz használni. Viszont ezekre a foltokra több réteget is tudsz festeni - hogy erősebb legyen a mágneses hatás - így egy kicsit tudsz takarékoskodni is.

A mágnes festék használata, lépésről-lépésre:

 1. Legyen a festendő felület tiszta, por és zsírmentes! Ha hibákat észlelsz, mindenképp javítsd ki, legyen szó bármilyen felületről, akár fa, akár fal, akár laminált felület.

 2. A festék alapozást nem igényel, de falfestés esetében, ha úgy tartod megfelelőnek, nyugodtan használj egy réteg póruszáró alapozó lakkot, így kevesebb festéket vesz fel a fal.

 3. A keverés kulcskérdés! A mágneses hatást az oldott fémpor garantálja, így jó alaposan keverd össze a festéket!

 4. Festhetsz bármilyen ecsettel vagy szivacshengerrel egyaránt. Ezt a festéket az oldott részcskék miatt vizont nem célszerű festékszóróval használni.

 5. Nugodtan bánj bőkezűen a festékkel! A fedőképesség már egy rétegben is kitűnő, de itt most tényleg a  mennyiség számít a mágnesezhetőség szempontjából.

 6. Festés közben figyelj arra, hogy mindenhova ugyanannyi festék kerüljön, sehol se folyjon meg, legyen teljesen egyenletes a felület.

 7. Bár tapintásra nagyon gyorsan szárad, mindenképpen várj használat előtt 24 órát! A rétegek festése között elég 4-5 órát várni.

 8. Ha más fedőfestéket szeretnél használni, célszerű a felületet lakkal védened, ha írni is szeretnéd. Krétafesték esetén például egy réteg ultra matt lakkot ajánlunk.


Birdo tipp: egy mágneses fal gyerekszobába mindig jó ötlet! Így játszhattok memóriajátékot, mágneses betűkkel gyakorolhatjátok az ábécét, kitehetitek kedvenc közös képeiteket.

Egyedi megjelenés

A mágnes festék alapszíne antracit-fekete, ami az iskolai táblákat idézi. Szerintünk nagyon menő, de ha nem szeretnél fekete színt az otthonodba, teljesen egyedivé szabhatod a megjelenését! Szinte bármilyen fedőfestéket használhatsz a mágnes festék fölé. Ez esetben ügyelj arra, hogy elég rétegben fesd fel alapnak a mágneses festéket, mert a fedőfesték valamennyit gyengíteni fog a mágneses hatásán.

Használhatod a bordó vagy zöld táblafestéket is fölé, de ennél sokkal több lehetőséged van. Nyugodtan fesd le falfestékkel, krétafestékkel, matt vagy tojáshéjfestékkel, így mágneses alapozó festékként funkciónál. Ha olyan festékkel festesz rá, amit nem feltétlenül írhatóra terveztek, akkor érdemes egy réteg fedőlakkal (a gyártó ultra matt lakkot ajánl) védened a felületet, hogy ne sérüljön az írástól vagy a mágnesek karcolásától.

Adatok
Színvilág
fekete, antracit, sötét
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
250 ml
Szín
Fekete
Kiadósság
9 – 10 m²/Liter
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek