LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
1 190 Ft

LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték

LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
LA PAJARITA White - Transzparens Fehér Textilfesték
 • LA PAJARITA White - transzparens fehér színű textilfesték
 • 25 ml-es kiszerelés, de választható 250 ml-es kiszerelésben is
 • A transzparens színű textilfestékekkel főként világos anyagokon és textíliákon festhetsz
 • Mélyen színezi az anyagot és nem változtatja meg annak rugalmasságát, finomságát
 • Nagyon egyszerűen használható vízbázisú, tartós textil -és ruhafesték, mely gyorsan szárad és kiemelkedően fed
Raktáron
Kiszerelés
1 190 Ft
Egységár: 48 Ft/ml
Legközelebb levásárolható: 60 Ft

Részletek
 • Vízbázisú, transzparens textilfesték világos színű anyagok és ruhák festéséhez, díszítéséhez, megkopott anyag javításához, hobbi textilfestéshez, finom anyagok festéséhez
 • Sötétebb anyagok festésénél mindenképpen javaslunk egy réteg fehér textilfesték felvitelét, alapozásként, hogy a választott szín érvényesülni tudjon
 • Az anyagba beszívódó tulajdonságának köszönhetően nem változtatja meg annak rugalmasságát, tapintását
 • Főként pamut és műszálas anyagokon, ruhákon és textíliákon használható
 • Könnyed textúrájának köszönhetően hígítva akár selymet és selyemhez hasonló anyagokat is festhetsz vele
 • Több transzparens színben választható, de a különböző színek egymással keverhetők is
 • 10-12 négyzetméter literenkénti fedőképesség, mely nagyban függ az anyag nedvszívó képességétől (a 25 ml-es kiszerelés hozzávetőlegesen 0,2-0,3 négyzetméternyi felület festéséhez elegendő)
 • A festett anyag 40-60 percet követően érintésre száraz, a teljes száradási idő pedig 24 óra
 • Használható különböző ecsetekkel, szivaccsal, hengerrel, festékszóróval és airbrush pisztollyal, valamint mintabélyegzőkkel is
 • A festett anyag 72 órát követően 40 fokon mosható, illetve tisztíttatható marad
 • Kiemelkedően alacsony VOC tartalommal bír (0,14g/L)

Ruhafesték Transzparens Színekben


Textíliák festése és javítása az anyag rugalmasságának megőrzésével!

Mit jelent a La Pajarita transzparens textilfesték nevében a jelző? Ez a textilfesték beleivódik az anyagba, ezzel tökéletes fedést és puha, légies hatást érsz el. A prémium minőségű transzparens pigmenteknek köszönhetően nem "ül ki" az anyag tetejére, így a legjobb választás, amikor könnyed, vékony anyagot festesz. Ebből a tulajdonságából adódóan leginkább világos színű ruhák, anyagok festéséhez kiváló - ellentétben a LA PAJARITA élénk textilfestékekkel, melyek sötét anyagokat is simán fednek - sötétebb anyagokhoz egy réteg fehér festése ajánlott a szín festése előtt.

Bár kevesebb színben elérhető, mint az élénk textilfesték, a 18 különböző szín így is elég impozáns, de ha mégsem lenne elég, a színek bátran keverhetők egymással. Könnyed textúrájának köszönhetően finomabb anyagokat is festhetsz vele, akár babaholmikat, selymet, nagyon finom pamutot is. A textilfesték spray-k és az élénk textilfestékek is nagyon rugalmas végeredményt biztosítanak, de a transzparens színek még kevésbé érezhetőek az anyagon, mivel beszívódnak teljesen. Több szín nagyobb, 250 ml-es kiszerelésben is elérhető, így gazdaságosabb megoldást jelent nagyobb méretű anyagok színezésére, javítására is.

A transzparens színek természetesen ugyanúgy alkalmasak minták, ábrák felvitelére is, így bátran használhatod ábrák festéséhez és stencilezéshez is!


Mire javasoljuk a transzparens színek használatát?

 • Mentsd meg, amit csak lehet! Javítsd ki a foltokat, fakulásokat, elszíneződéseket kedvenc textíliáidon!
 • Tedd egyedivé ruháid figurákkal, motívumokkal, mintákkal és alakzatokkal!
 • Kézzel nem rajzolnál inkább? Használj egy érdekes stencilt a minták felviteléhez! Egyszerűbb, mint gondolnád...
 • Izgalmas, batikolt hatás (Tie Dye) eléréséhez


Hogyan használd a La Pajarita transzparens textilfestéket?

 1. Festés előtt mindenképp mosd ki a festendő anyagot, és ne használj öblítőt! A lényeg, hogy tiszta legyen a textília. Az öblítő réteget képez az anyagon, ami „ledobhatja” a festéket, ezért nem célszerű a használata. Természetesen száradás után nyugodtan használhatsz öblítőt!
 2. Alaposan keverd fel a festéket, hogy egységes folyadékot kapj.
 3. Mint minden festékünknél, itt is javasoljuk a próbafestést: ne „éles bevetésen” használd először! Tapasztald meg, hogyan és mivel tudsz vele a legszebben dolgozni!
 4. A megfelelő méretű ecset, kis szivacs kulcsfontosságú, hiszen egy szálazó ecset könnyen elronthatja a munkádat. Mivel vízzel könnyen lemosható, és nagyon alacsony VOC tartalmú a festék, akár az ujjaiddal is festhetsz! Több szín használatakor érdemes egy kis vizes edényt is a kezed ügyébe készíteni, illetve minden színnek külön ecsetet. Így nem festés közben kell vízért, újabb ecsetért szaladgálnod.
 5. Ha olyan helyen festesz, amit nem szeretnél összekenni, tégy a festendő felület alá védő terítőt, kartonpapírt, mert a festék könnyen átfolyhat az anyagon, és megszínezheti az alatta levő tárgyakat, bútorokat, vagy a textília másik oldalát mondjuk egy pólónál.
 6. Ha olyan helyre pöttyent a festékből (pl. asztalra), amit nem szeretnél lefesteni, gyorsan töröld le, mert száradás után már nehezebb lesz! Festés után az ecsetet is érdemes hamar kimosni, sima vízzel. Áztasd be picit, vagy öblítsd ki folyó vízzel.
 7. Amikor készen vagy a festéssel, hagyd száradni a művedet. Várj 24 órát a teljes száradásig, ezután jön a fixálás!
 8. Hogyan fixáld a mintát? 24 óra száradás után többféle módon is rögzítheted a festéket. A lényeg: érje hőhatás! Vagy vasald át alacsony hőfokon, kifordítva az anyagot. Ne a mintát vasald! Ezután tégy egy pamut anyagot, pl. tiszta konyharuhát a mintára, és ezen keresztül is vasald át. Pár perc elegendő lesz! Vagy tedd ki a napra száradni, 1-2 órára. Vagy hajszárítóval, alacsony hőfokon szárítsd pár percig a festést. Mindhárom módszer működik! Vigyázz, amikor nagyon sérülékeny anyagot festesz: mindenképp alacsony hőfokon vasalj, nehogy károsodjon az anyag! Pl. selyemnél a hajszárító vagy a nap a legjobb megoldás.
 9. Ezután készen is vagy, már használhatod is a festett műved! Hurrá!
 10. A minta 48 órával száradás után már mosható, akár 40 fokon is (amennyiben az anyag engedi). Szárítógépben ne szárítsd!

Textilfesték Transzparens Színvilág


FONTOS!
Nagyon sötét anyag esetén szükséges egy réteg fehér színű festékkel alapozni, így fog érvényesülni igazán a szín. Alapozó nélkül nem fog szépen érvényesülni az élénk szín. Alapozásnál arra érdemes figyelni, hogy a fehér festéknek is adj időt a száradásra. 2-3 óra, és rá is mehetsz a színnel!

Birdo tipp: ha anyagában szeretnéd javítani a textíliát, tehát nem a mintát, képet szeretnéd javítani, válaszd ezt a festéket! Bár az élénk textilfesték is tökéletes javításra, ez a festék igazán légies, könnyed eredményt ad, az anyag szálaiba beleivódva.

Adatok
Referencia szám
Pintura Para Tela - Blanco - 114371 / T-01
Színvilág
fehér, hófehér, világos
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
25 ml
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!