LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
14 990 Ft
13 990 Ft
7

LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)

LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
LA PAJARITA Rozsda Hatású Festék Szett (Bronz)
 • Hiperrealisztikus rozsda hatás, tetszésed szerinti mértékben
 • Használatával élethű patinás rozsdás bronz hatást érhetsz el
 • Elegáns, matt fényű festék falfelületekre és bútorokra egyaránt
 • Alapozás nélkül, nagyon egyszerűen alkalmazható 3 részes szett
 • Textúrált alapfelület képzéséhez is megfelelő, kiváló fedőképességű festék
Már csak 2 darab raktáron
14 990 Ft
13 990 Ft
Kezdete: 2024.01.18   Vége: 2024.09.01
Kedvezmény 7
Megtakarítás 1 000 Ft
Legközelebb levásárolható: 700 Ft

Részletek
 • 3 egyszerű lépésben fémszínű alapot festhetsz egy bútorra, falra vagy díszítőelemre, és a kétféle patina segítségével természetes és valósághű rozsdahatást érhetsz el: VIDEÓ A FESTÉKRŐL
 • A készlet tartalma egy 500 ml-es sötét, valódi fémrészecskéket tartalmazó bronz-metál alapfesték, és két 125 ml-es zöld és bézs színű rozsda antikoló festék, valamint 2 szivacs a rozsda hatású festékek felviteléhez
 • Az alapfestékkel a teljes felületet lefedheted, ami körülbelül 5 négyzetméter festésére elegendő, a patinázó festékek pedig egyenként 1,5 négyzetméter teljes lefestésére elegendőek, de patinaként használva (ahogy ebben a szettben kell) jóval kiadósabbak
 • A legtöbb felületen alkalmazható, és már egy rétegben fed: fa, fém, gipszkarton, kő, műanyag, tégla, beton…
 • Az alapfesték egyenletesen felvihető különböző ecsetekkel, hengerrel, vagy ha textúrált felületet szeretnél elérni, akkor spatulával is
 • A patinázó effektfestékek felviteléhez szivacsot ajánlunk, amit a szett alapból tartalmaz is
 • Vízbázisú festékek, melyek vízzel hígíthatók és könnyen kimoshatók
 • Nagyon gyorsan szárad, a festett felület 60 percet követően érintésre száraz, 8 órát követően újra festhető, a teljes száradási idő pedig 24 óra
 • Alacsony VOC tartalommal bíró festékek (alapfesték maximum 38 g/L, antikoló festékek maximum 78 g/L)


Különleges rozsdás hatás minden felületen!

A La Pajarita rozsda effekt festék szettel különleges színű, patinás hatást érhetsz el falakon, beugrókban, kiugrókon, bútorokon, mennyezeten, elválasztókon, vagy bármin, aminek szerinted jól állna egy kis metálos patina. Szuperül mutat fotófalakhoz (backdrop), konyhába falburkolat helyett a munkalap és a szekrények közé, bárpultokhoz, fürdőszobába a mosdófalhoz vagy szekrénynek is. Az alapfesték nagyon különleges, diszkrét matt-fényű metál színt kölcsönöz bármilyen felületnek, így akkor is alkalmazhatod, ha te a kirívóan fényes metál felületeket egyébként nem szereted. Tényleg nagyon különleges, ilyen metál festék külön nem érhető el a La Pajarita kínálatában.

Érintésre is rusztikus felületet képez, kézzel érzékelhető a felület mattsága és a fémrészecskék jelenléte a festésben. A festék fedőképessége kiváló! Már egy rétegben is tökéletes fedést biztosít a legtöbb felületnek. Kedved szerint textúrázhatod is az alapfestéket egy spakli segítségével, vagy egy vastagabb ecsettel is formálhatod a felületet bővebb festékfelvitellel, de festheted egyenletes rétegben is. Sokrétű használatának köszönhetően igazán egyedi darabokat tudsz alkotni ezzel a szettel, mert számtalan módon lehet antikolni az alapfestéket is, így soha nem lesz két egyforma felület.

A sötét metál alapfestékkel 5 négyzetméter felületet tudsz lefesteni, de takarékos használattal és ha nem célod a rétegezett felület kialakítása, akkor ennél többet is ki tudsz hozni belőle. Ennek a festéknek jól tud állni, ha ecsetnyomok vagy foltok maradnak a felületén, de ha nagyon egyenletes végeredményt szeretnél elérni, akkor jól keverd fel a festéket, nagyon figyelj a technikádra és jó eszközöket használj a festéshez. A kétféle patinát tetszőlegesen alkalmazhatod részleteken vagy akár a teljes felületen is.

Ennek a festék szettnek a használata sem különösen bonyolultabb, mint bármelyik másik La Pajarita festéké. Ha már használtad valamelyiket, akkor tudod, hogy nagyon egyszerű a használatuk kiváló fedőképességüknek köszönhetően. A rozsda effekt festék abban tér el, hogy itt több egyszerű lépést kell alkalmaznod a végeredmény eléréséhez, és egymás után 3 különböző színt is használnod kell. Kezdőként is bátran belevághatsz az effekt festésbe, mert ez a szett kifejezetten azért lett összeállítva festéktípusra, színre és mennyiségre egyaránt, hogy ne neked kelljen ezzel foglalkoznod.

Rozsda hatású festék kisszekrényen


Patinázás a rozsda effekt festékkel

 1. Tisztítsd meg a festendő felületet
 2. Fesd fel a metál alapszínt a tiszta felületre
 3. Várj 8 órát
 4. A mellékelt szivacs segítségével neked tetsző pacákban vidd fel a bézs patinát
 5. Nedves rongy segítségével ködölheted
 6. Vidd fel a zöld színű patinát, amit tetszés szerint szintén ködölhetsz
 7. Ha túl sok lenne a hatás, ütögess fel egy kis metál alapfestéket a szivaccsal az effekt tompításához
 8. Várj 24 órát a teljes száradáshoz


Mint minden festés előtt, győződj meg az alap megfelelő minőségéről. Legyen stabil, ne púposodjon, ne peregjen, ne porladjon. Ha ezek a feltételek nincsenek meg, akkor előbb az alapot kell festhető állapotba hoznod, de feltételezzük, hogy ez már megtörtént. Egy alapos por -és zsírtalanítás szükséges, hogy elkerüljük az esetleges tapadási problémákat, amit többféle módon is megoldhatsz, például a kifejezetten erre a célra kifejlesztett Aquaclean segítségével.

Készítsd össze a megfelelő eszközöket a festéshez, döntsd el, hogy mivel viszed fel az alapfestéket, és szeretnél-e textúrát a felületnek. Ha szeretnél, akkor egy kisebb festőkanál vagy spatula segítségével tudsz felületet formázni a festék sűrűségének köszönhetően. Ez esetben használhatod a normál kialakítású hosszú sörtéjű lapos ecsetek valamelyikét a felületnek megfelelő méretben (kisebb felülethez keskenyebb, falhoz és nagy egybefüggő felületekhez szélesebb ecsetet válassz). Ha inkább egyenletesen vinnéd fel az alapfestéket, akkor használd a rövid sörtéjű lapos ecsetek közül valamelyiket, vagy nagyon rövid sörtéjű hengert.

A rozsda effekt felviteléhez a szettben találsz két szivacsot, egyet-egyet a különböző színekhez, de használhatsz kiegészítő segítségnek bármilyen rongyot, akár kisebb/nagyobb sűrűségű szivacsot, mert mindegyik más végeredményt fog adni. Ha készen állsz, és mindent kigondoltál előre, akkor neki is kezdhetsz a festésnek! Nem kell félni, ez egy olyan technika, amit nem tudsz elrontani. Ne aggódd túl, ha nem festesz egyenletesen, mert a rozsdás antikolás miatt úgyis jól fog kinézni az összkép.

Először is fesd le a teljes felületet a fémszínű alapfestékkel (500 ml). Bútoroknál és több elemből álló felületeknél oldalanként haladj. Egy oldal befejezése után akár pihenhetsz is, de egybefüggő felületeket célszerű egyben lefestened. Ha megállnál, akkor figyelj arra, hogy pár percnél tovább tartó szünetre zárj vissza minden festéket, az eszközöket pedig alaposan mosd el, mert nagyon gyorsan szárad a festék! Kitűnő fedőképességének köszönhetően valószínűleg már egy réteg alapfesték is elegendő lesz, de célodtól függően több réteget is festhetsz.

Ha több réteget festenél, akkor rétegek között várj 8 órát a megfelelő száradás elősegítéséhez. Mivel az alapfesték valódi fémrészecskéket tartalmaz, ezért a végeredményt befolyásolni tudja, hogy milyen irányból, milyen vastagon, mivel viszed fel a festéket, és mennyire kevered fel azt. Ezeknek a részecskéknek a fénytörése nagyon különleges tud lenni a festett felületen, fémes hatást keltve fényes csillogás nélkül. Ha befejezted az alap festését, akkor várd meg a száradási időt az antikolás elkezdése előtt.

A patinázáshoz érdemes egy kis vizes tálkát is kikészítened, hogy szükség esetén tudd hígítani a festékeket és vissza tudd törölni, ha valamiből túl sokat tettél a felületre. Továbbá egy nedves rongy segítségével elmosott, ködös hatást tudsz kelteni. Segítségedre lehet még egy műanyag vagy üveglapka, de akár a szett doboza is, hogy a felvett festéket le tudd szedni a szivacsodról, és a megfelelő mennyiséget tudd felvinni a felületre. A képeken és a videóban látható hatás eléréséhez kezdj a bézs színű patinával, mert ebből fog kelleni több a felületre, de igazából ettől a ponttól fogva minden színt és technikát úgy választasz meg, ahogy neked tetszik, így akár egy kis mennyiséget össze is keverhetsz belőlük.

A szivacs segítségével "ütögesd" fel a bézs patinázót a felületre, és a szivacsot közben enyhén vizezheted is, hogy elmosottabb hatást kelthess. Indulj ki a szélektől, és alkoss ködös hatást a felületen. Ezzel addig munkálkodhatsz, amíg neked tetsző felületet kapsz, így ezt a technikát nem nagyon tudod elrontani, a cél az egyenetlen, ködös hatás. A nedves rongy segítségével ködösítheted a pacákat vagy vissza is törölheted azokat. Arra azért ügyelj, hogy ne áztass egy részt nagyon át, mert az alapfestéknek is kell még száradnia.

Birdo tipp: az antikolóból tölts egy keveset hígított formában egy kézi pumpás spray-be, aminek nagyobb lyukú szórófeje van, így egyenetlen pacákat tudsz szórni a felületre, vagy egy fogkefe segítségével "lőj" a sörtékről pacákat.

Ha végeztél a bézs színű patinázóval, hagyd megszáradni, vagy ha szeretnéd, hogy keveredjenek, akkor akár rögtön bele is kezdhetsz a rozsdazöld színű patinázó használatába. A zöld színű patina lesz a "fűszer" a felületen, ezzel a már felvitt bézs színű pacákra tudsz kisebb pacákat felvinni a márványos színhatás eléréséhez. Visszatérhetsz a bézs színhez is bármikor, ha úgy gondolod, hogy a zöldből túl sok lett. Végül, ha úgy ítélnéd meg, hogy a rozsda effekt túl erős lett, akkor az előbbi technikával bármikor fel tudsz vinni az alapfestékből a szivacs segítségével, hogy enyhítsd a hatást.

Amikor elérted a neked megfelelő végeredményt, a végére is értél a munkálatoknak. Jól mosd ki az eszközeid tiszta vízzel, és hagyd a felületet száradni 24 órán keresztül. Ha a kész felület tapintásra túl rusztikus lenne neked, a könnyebb takaríthatóságért alkalmazhatsz ultra matt lakkot vagy matt lakkot, ami a felület védelmét is növeli. Lakkot párás helyeken is érdemes használnod, és ügyelj arra, hogy víz ne áztassa a kész felületet. A fent leírt használatot bármilyen szinten variálhatod, megcserélheted a hangsúlyosabb patinát a kevésbé hangsúlyossal, vagy keverheted is őket akár a fémes alapfestékkel is. Minden a képzeletedre van bízva!

Adatok
Így is ismerheted
La Pajarita Pintura Óxido Bronce - Rozsda Effekt Festék
Színvilág
metál, bronz, rozsda, patinás
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
500 ml + 2 x 125 ml
Kiadósság
10 – 12 m²/Liter
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek