LA PAJARITA Elephant elefántszürke tojáshéj festék
LA PAJARITA Elephant - Elefántszürke Tojáshéjfesték (500 ml)
7 390 Ft
6 990 Ft
5

LA PAJARITA Elephant - Elefántszürke Tojáshéjfesték (500 ml)

LA PAJARITA Elephant elefántszürke tojáshéj festék
LA PAJARITA Elephant elefántszürke tojáshéj festék
LA PAJARITA Elephant elefántszürke tojáshéj festék
LA PAJARITA Elephant elefántszürke tojáshéj festék
LA PAJARITA Elephant elefántszürke tojáshéj festék
LA PAJARITA Elephant elefántszürke tojáshéj festék
 • 500 ml-es kiszerelés, de választható 175 ml-es kiszerelésben is
 • A krétafestékhez hasonló, elegáns pasztell színvilág, egy leheletnyi gyöngyház hatással
 • Használhatod bútorfestéshez, falfestéshez, restauráláshoz, újrahasznosításhoz, és dekorációs célokra is
 • Vízbázisú, nagyon alacsony károsanyag-tartalommal bíró fedőfesték, mely nem igényel alapozást
 • Kiemelkedő tapadó -és fedőképesség, egyenletes eloszlás, tartós végeredmény
Raktáron
Kiszerelés
7 390 Ft
6 990 Ft
Egységár: 14 Ft/ml
Kezdete: 2023.11.30   Vége: 2024.12.31
Kedvezmény 5
Megtakarítás 400 Ft
Legközelebb levásárolható: 350 Ft

Részletek
 • Prémium pigmenteket tartalmazó, vízbázisú fedőfesték bútorok, tárgyak felújításához, újragondolásához, és bármilyen dekorálási célra
 • Elegáns, a tojás héjához hasonlóan enyhén selymes felület, kinézetre és tapintásra is
 • Bármilyen felületen alkalmazható: fa, fém, laminált bútor, gipszkarton, fal, műanyag, üveg… (olyan felületeken, amik egyáltalán nem nedvszívóak, és nagy igénybevételnek lesznek kitéve, javasolt egy réteg univerzális alapozó használata a tartóság érdekében)
 • Különleges színei lágyságot és nyugalmat kölcsönöznek a festett tárgynak
 • 18 pasztell színben választható, de a színek keverhetők egymással, és más La Pajarita festékekkel is
 • Egyenletes eredményt érhetünk el vele, köszönhetően kiváló önterülő képességének
 • Kiemelkedő, 10-14 négyzetméteres literenkénti fedőképesség - két réteg festésével kalkulálva - mely nagyban függ a festendő anyagtól és a választott színtől is (a 175 ml-es kiszerelés 1,5 - 2 m²-re elegendő, az 500 ml-es verzió pedig 5 - 6,5 m² felület festésére alkalmas)
 • Vízbázisú festék, így vízzel hígíthatod és az ecsetből is könnyen ki tudod mosni
 • Nincs kellemetlen szaga, így beltéren is nyugodtan használhatod
 • Nagyon gyorsan szárad, a festett felület 30-40 percet követően érintésre száraz, 3-4 órát követően újra festhető, a teljes száradási idő pedig 24 óra
 • Használatbavételhez a teljes kikeményedési idő 7 nap
 • Használható különböző ecsetekkel, hengerrel, és megfelelően hígítva festékszóróval és airbrush pisztollyal is
 • Tartós végeredmény akár lakk és wax nélkül is
 • A kész felület ellenáll az UV fény fakító hatásának és a párának is
 • Strapabíróbb, mint a krétafesték, így koptatásos technikákhoz nem ajánljuk
 • Száradás után nem szükséges lakkozni, waxolni, csak abban az esetben, ha a festett felület nagy igénybevételnek lesz kitéve
 • Nagyon alacsony VOC tartalommal bír (38g/L)


Tojáshéjfesték bútorfestéshez


Mit takar a tojáshéjfesték elnevezés?

A mattság rusztikussága ötvözve egy csipetnyi bársonyos hatással - könnyed, lágy, elegáns - ez a La Pajarita tojáshéjfesték! Mindenki számára nagyon könnyen használható, vízbázisú festék. A festett felület egyszerre matt és mégis enyhén selyemfényű, a tojás héjához hasonló megjelenésű. Napfényben picit gyöngyházas hatást kelt, érintésre pedig puha, kellemes. Rendkívül időtálló, ám megjelenése mégis lágy és meleg, otthonos érzést sugároz. Kitűnően alkalmas egybefüggő, teli felületek festésére – ha nem szeretnél koptatott, rusztikus hatást elérni, hanem inkább a modernebb, letisztult stílust választanád, a tojáshéjfestékkel egyszerűen és látványosan érheted el ezt a végeredményt. A krétafesték ultra-matt kinézetéhez képest jóval lágyabb, megengedőbb.

Tökéletes és környezetkímélő választás bármely bútor felújításához vagy újragondolásához. Bár kevesebb árnyalatban elérhető, mint a krétafesték, a színek egymással teljesen egységes állagúra keverhetőek, így, ha nem találod a számodra legmegfelelőbb színt, te magad is megálmodhatod. Mindegyik árnyalat finom pasztell és elegáns, ennek ellenére mindnek van karaktere, amitől igazán különleges lesz a végeredmény. A La Pajarita által felhasznált prémium minőségű pigmenteknek köszönhetően kiemelkedő fedőképességgel rendelkezik, önterülő tulajdonsága által pedig egyenletes végeredményt biztosít.

A tojáshéjfesték egy nagyon sűrű állagú, vízbázisú festék, melyet festési igényeidtől függően vízzel nyugodtan hígíthatsz még, ha kisebb viszkozitású (tehát "folyósabb") festékekkel szeretsz festeni. Kifejezetten alacsony oldott szervesanyag-tartalommal (VOC) bír, és egyáltalán nincs kellemetlen szaga, így nyugodtan festhetsz beltérben, akár gyerekekkel is.

Két kiszerelésben kapható, 175 és 500 ml-es változatban. Kiadósságát illetően a 175 ml-es kiszerelés 1,5 - 2 m²-re elegendő, az 500 ml-es verzió pedig 5 - 6,5 m² felület festésére alkalmas két rétegben. A tojáshéjfesték akár már egy rétegben fed, de a legvilágosabb színek esetében előfordulhat, hogy kicsivel több festékre lehet szükséged, így ha ezeket a színeket választod, valamivel többel számolj, a sötétebb színek esetében pedig lehetséges, hogy kevesebb mennyiség is elegendő lehet. Egy 175 ml-es tojáshéjfesték egy közepes méretű komód lefedésére lehet elegendő.

Tojáshéjfesték ecsettel


A tojáshéjfesték nagy előnye még, hogy a legtöbb esetben nem szükséges lakkal vagy waxszal zárni a felületet, mivel tartós végeredményt biztosít beltérben és kültéren egyaránt. Kifejezetten előnyös, hogy pára -és UV álló tulajdonságának köszönhetően nem fakul idővel a festék színe. Bár a festék párás helyen is megállja a helyét, a folyamatos vízzel történő érintkezést, áztatást nem bírja, így ilyen helyekre önmagában nem javasoljuk. Nagyobb igénybevételnek kitett felületeken, mint asztallapok vagy gyakran használt tárgyak esetén indokolt lehet a felület további védelme lakkal vagy waxszal, de ez utólag is pótolható, ha a felület sérülékenynek bizonyul a használat módjával szemben. Lakkozni még az extra védelem biztosításán felül akkor lehet célszerű, ha más fényű végeredményt szeretnél elérni, mint amit a tojáshéjfesték alapból ad. Lemattíthatod ultra-matt lakkal vagy fényesítheted fényes lakkal a végeredményt. Mielőtt sérülékenynek ítélnéd a felületet, mindenképp várj 7 napot, mivel ennyi a teljes "kikeményedési ideje" a festéknek, ez előtt még mocoroghat a felületen.

A La Pajarita tojáshéjfesték kitűnő tapadóképességgel rendelkezik, így szinte bármilyen felületen megtapad. Kétféle esetben azonban célszerű lehet a megfelelő alapozó használata. Az egyik eset, ha nagyon porózus (túlzottan nedvszívó) felületet festesz, mint száraz fa vagy vakolat. Ekkor a festék túlzott fogyását elkerülendő célszerű pórustömítő alapozó lakkal kezelni a felületet festés előtt. Ez leginkább gazdaságossági szempontok miatt ajánlott, de segít egységesebb végeredményt elérni a nedvszívási képesség kiegyenlítésével. A másik eset, ha ennek pont az ellenkezőjét, tehát egyáltalán nem nedvszívó felületet festesz, mint laminált bútor, műanyag és agyonlakkozott felületek. Erre az esetre tapadóhídként szolgál a fehér színű univerzális alapozó festék. A tojáshéjfesték természetesen e nélkül is meg fog tapadni a felületen, viszont a tartósságát nagyban tudjuk növelni ezzel a lépéssel az ilyen felületeken is.

Birdo tipp: amennyiben nem szeretnéd az egész bútort átfesteni, mert az alapszíne amúgy tetszik, stencilezz rá hozzáillő árnyalatokban! Rendkívül gyorsan tényleg extra látványos hatást érhetsz el így, a tojáshéjfesték csodás textúrája pedig külön kiemeli a mintát.

 


Tanácsok a La Pajarita tojáshéjfesték használatához

A festendő felület nem igényel különösebb előkészítést, mert a La Pajarita tojáshéjfesték sűrű állagú, magas pigment tartalmú, és jól beszívódik. Természetesen - mint minden festéknél - nem kihagyható lépés a stabil alap megléte és az alapos tisztítás, hiszen csak teljesen tiszta, zsír -és pormentes felületen tud megtapadni a festék. Ráadásul arra is érdemes figyelni, hogy tisztítószer foltok se maradjanak a felületen a tisztítást követően. Ha biztosra akarsz menni, használj La Pajarita Aquacleant, ami ráadásul minden vegyszertől mentes, és tökéletesen előkészíti festéshez a felületet.

Abban az esetben, ha a festendő felület nagyon csúszós, síkos, nem szívja magába a festéket egyáltalán, javasoljuk vagy egy réteg fehér színű alapozó festék felhordását, vagy festés előtt egy nem túl durva szemcséjű csiszolópapírral a felület átcsiszolását, hogy egy picit érdesebb legyen, tudjon mibe kapaszkodni a festék. Semmiképp sem teljes csiszolást értünk ez alatt, csak a felület enyhe "felborzolását". Persze - mint már fentebb is említettük - a tojáshéjfesték ezektől a technikáktól függetlenül minden felületen meg fog tapadni, azonban ezzel még jobban hozzá tudsz járulni a végeredmény időtállóságához.

Festés előtt ne felejtsd el jó alaposan, a tégely aljáig leérve felkeverni a festéket! Ez minden termékünkre vonatkozik, a tojáshéjfestéknél pedig azért különösen fontos, mert a selymes hatásért felelős akrilátoknak teljesen egységesen jelen kell lenniük minden csepp festék felvitelénél.

A La Pajarita tojáshéjfesték felvihető különböző fajtájú ecsetekkel és hengerrel egyaránt, de ha adhatunk egy tanácsot, válaszd a nagyon puha, rövid sörtéjű ecsetünket. Nagyszerűen oszlatja el a festéket, ami azért klassz, mert így a festék selymes hatása tökéletesen fog majd érvényesülni. A tojáshéjfesték festékszóróval és airbrush technikával is használható, ha nagyon egyenletes felületet szeretnél elérni, ekkor a sűrű festék 20% körüli hígítása ajánlott vízzel, de ez az ajánlás festékszórónként eltérő lehet, így célszerű megnézni az adott típus gyártójának ajánlásait. Általánosságban elmondható, hogy a szórás kevésbé gazdaságos technika, így az előzőleg kalkulált mennyiség nem biztos, hogy így is elég lesz.

Tojáshéjfesték Festése


Festést követően a festék már 30-40 percet követően érintésre száraz, de a második réteg festése és lakkozás előtt célszerű 3-4 órát várnod, nehogy felkapja a száradófélben levő festéket az új réteg. A teljes száradási idő 24 óra, azonban a "kikeményedési idő" 7 nap, amit érdemes megvárni a felület használata előtt, a tartósság növelése érdekében. A száradási idő az időjárástól, páratartalomtól nagyban függhet, így érdemes lehet több időt várni minden réteg között, ha megteheted. Hagyd magától megszáradni, közvetlen napfényen semmiképp ne szárítsd a festett felületet. A La Pajarita tojáshéjfesték a legtöbb esetben már egy rétegben fed, azonban mi a homogén felület eléréséhez két réteget szoktunk javasolni, de ez természetesen megítélés kérdése. Sötétebb színek festésénél ez elegendő lehet, azonban ha sötétből festenél világosat, akkor több réteg festése is szükségessé válhat, vagy tompíthatod a bútor sötét színét az alapból fehér színű alapozóval is.

Festett felülettől és előkészítéstől függően előfordulhat, hogy teljes száradás után is úgy találod, sérülékeny a felület (ez leginkább a használattól függ) - ebben az esetben a festék tartósságát megerősítheted lakkal vagy waxszal. A selyemfényű lakknak és a waxoknak hasonlít a legjobban a hatásuk a tojáshéjfesték fényéhez, ezeket a termékeket javasoljuk lezáróként. Lakkozni, waxolni bármikor lehet, nem jelent problémát, ha csak hetekkel vagy hónapokkal később végzed el a műveletet, a felületet viszont a használt lezárónak megfelelően kell előkészíteni. A legtöbb esetben valóban nem szükséges lezáró, de adódnak olyan bútorok, ahol indokolt az extra védelem, ilyen például egy asztallap, konyhaszekrény, íróasztal, fürdőszoba szekrény. A kész festett felület tisztítása nedves ronggyal és szappanos vízzel ajánlott, vegyszereket semmiképp ne használj tisztításra.

Birdo tipp: lakkozás előtt önts ki a lakkból megfelelő mennyiséget egy kis tálkába, és adj hozzá a fedőfestékből egy cseppet! Alaposan keverd el benne, és lakkozz így – egységesebb és csíkmentes lesz a végeredmény!

Adatok
Referencia szám
Eggshell Paint / EP-12
Így is ismerheted
Bútorfesték
Színvilág
szürke, elefántszürke, barnásszürke, szürkésbarna
Gyártó
La Pajarita
Kiszerelés
500 ml
Vélemények a termékről
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek